用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 就快呈分,你緊佢唔緊, 個人好憫?
樓主: 細細粒媽咪
go

就快呈分,你緊佢唔緊, 個人好憫? [複製鏈接]

回覆樓主:

其真我深信, 只要大家仲有計傾, 就可以解決, 如果去到沒計傾個時, 就仲難搞, 所以做父母真係唔易, 真係要能屈能伸, 明明好嬲又要忍下唔爆,目的都只係想大家好, 解決到問題, 好左在有這平台比我地舒發下
Debby

回覆 IloveJJ 的帖子

我獨立意思是陪住阿囡睡,之前家人就是話我女咁大個人還要媽媽陪。我囡囡是怕黑,加上大近視,除了眼鏡乜都看不到,成日疑神疑鬼,所以我同佢一齊瞓。另外佢攪好久才瞓到,我同佢瞓可以知佢幾點瞓左!屋企人之前想辦法等佢可獨立睡,其實不用,上年開始佢唔再要我陪啦!當然我好鐘意同佢一間房,因為佢偷起床看書我都知! 我女自由度好大的,除了佢考試我一定追佢温書!

回覆 IloveJJ 的帖子

不過我真係好鐘意睇佢瞓着,瞓左個樣好可愛!

回覆樓主:

我高小果幾年測考期間晚晚睇電視,唔温書。阿媽嬲到爆炸,但又唔想老豆話佢打擊我士氣,忍到内傷。到我考完試阿媽就鬧爆我,佢又喊又叫好恐怖,克扣我同老豆伙食仲買定一條新竹枝,等一派卷成績如果退步就打到我飛起。就好似春夏秋冬咁,呢個情況每年經歷四次,好無新意好麻木。最大得着係老豆,迅速提升廚藝成為二廚!
‹ 上一主題|下一主題