用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田蘇浙公學面試講座
go

沙田蘇浙公學面試講座 [複製鏈接]

因有要事錯過了三月三日的面試講座,有沒有JM 可以分享內容? 謝謝(emoji)(emoji)
   0    0    0    0

twcheung 發表於 18-3-6 12:29
因有要事錯過了三月三日的面試講座,有沒有JM 可以分享內容? 謝謝(emoji)(emoji)
...

有去,學校好有心,拍左幾條片,遂一說出片中學生面試問題,面試生大部份由蘇浙學生扮演,都系一般禮貌應對問題,校方講明因私隱問題吾比錄影,老實講本來以為尼間學校比較嚴肅傳統,去完講座有d改觀,感覺上好有心,學生都吾系死讀書只理學業

angiehouse 發表於 18-3-6 13:35
有去,學校好有心,拍左幾條片,遂一說出片中學生面試問題,面試生大部份由蘇浙學生扮演,都系一般禮貌應 ...

謝謝回覆,想問吓學校有冇group interview ? 定只是個人面試?

twcheung 發表於 18-3-6 13:39
謝謝回覆,想問吓學校有冇group interview ? 定只是個人面試?

有單獨,之後可能要group,校長話單獨面試好優秀就吾洗參加group interview,不過大部份都要

angiehouse 發表於 18-3-6 13:44

有單獨,之後可能要group,校長話單獨面試好優秀就吾洗參 ...

明白明白,感激不盡

但點解我見以往舊post 同曾interview 過的朋友話表現好嘅學生才有得去second interview小組討論,相反唔得个班學生見完第一輪便會out?????( 和今年講座校長所講的完全不一樣????):donutwonder

s20121058 發表於 18-3-18 14:04
但點解我見以往舊post 同曾interview 過的朋友話表現好嘅學生才有得去second interview小組討論,相反唔得个 ...

吾知呀,校長系甘講
‹ 上一主題|下一主題