用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: hapiangel
go

-

回覆樓主

如果真係清楚E間學校嘅運作不嬲都要比 Levy,second in 嘅時候校長都有提到,冇所謂啦個人選擇, 讀得就要支持學校, 之前兩年間間學校幾百萬裝修啲錢係邊度黎?!

------

回覆樓主:

係啦,我地2nd interview 都冇講過,所以先有啲surprise.

學校行政運作,我唔使要好理解,我揀佢因為我小朋友可以5分鐘返到學校,兩歲人仔真係唔想佢搭校車,同埋兩文三語,而佢最後有offer俾我,即係我小朋友都係佢想搵嘅學生,我地係佢想要嘅家長。呢間係我首選(因為極近),都預咗學費比其他貴,只不過冇諗過有筆錢係要'compusory'俾而冇早表明。同埋我希望可以知道啲錢用咗喺學校嘅邊方面(維修,買新設施等等),而唔係不明不白咁因為學校話要俾,所以我要俾。不過我知都唔會有答案…

hapiangel 發表於 18-3-15 12:35
我哋second in 又真係冇講過喎!只係上ek自己知,不過c6冇上ek, 佢收信都問點解從來冇講過。
之但係,好多 ...

前幾年家姐in時期,入去second in之前有份關於交 levy 嘅通告, 要家長睇完,唔記得要唔要簽埋名先入去second in

hapiangel 發表於 18-3-15 12:35
我哋second in 又真係冇講過喎!只係上ek自己知,不過c6冇上ek, 佢收信都問點解從來冇講過。
之但係,好多 ...

不過都係果句冇所謂啦

cjj123 發表於 18-3-15 13:38
係啦,我地2nd interview 都冇講過,所以先有啲surprise.

學校行政運作,我唔使要好理解,我揀佢因為我小 ...

我都覺得如果能在網站上寫出要比levy會好一點, 起碼唔會有好多家長在second in或者有offer才知道有這回事好。

重點在這個capital levy係會全數攞返嗮。

may i know if the PN interview result is posted online or is sent by mail? i try to check on the website, but a password is required. Where i can get the password?

-----

-----

hapiangel 發表於 18-3-20 20:45
其實我覺得vic算清楚,好多學校去到五月先話你知要俾幾千蚊雜費,仲要係冇得拎返。vic起碼係你accept offe ...

請問要俾幾多錢levy?同埋幾時要俾?

lucky369 發表於 18-4-13 18:12
請問要俾幾多錢levy?同埋幾時要俾?

levy係11000,但我地之前有offer嘅4月9號或之前已經交晒。
你係咪call waiting?