用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 五年級豬仔豬女, 快呈分了, are u ready?
樓主: littlelamlam
go

五年級豬仔豬女, 快呈分了, are u ready?   [複製鏈接]

littlelamlam 發表於 18-6-6 12:09
我個下星期一呈數啦
我係星期五。

回覆樓主:

今日最尾一日考數常, 今期呀女D份數四則文字題好混亂, 去數研操卷又重未試過咁低分 搞到我心慌慌(以往佢數最差考試都8字頭, 去數研做竟然6字頭 ), 其實有好多都係careless mistakes, 呀囡都無咩信心

雖然我都好驚, 但補完我都沉著氣鼓勵下佢, 希望佢吾好洩氣, 呢個呈一真係好有壓力, 就算以往考幾叻都係過眼雲煙

littlelamlam 發表於 18-6-11 07:59
今日最尾一日考數常, 今期呀女D份數四則文字題好混亂, 去數研操卷又重未試過咁低分  搞到我心慌 ...
你都未收分紙,未洗愁(可能有驚喜呢)。我地D收咗分紙的,真係唉!唉!唉!仲要打醒12分精神至呈二。

熱媽 發表於 18-6-11 08:44
你都未收分紙,未洗愁(可能有驚喜呢)。我地D收咗分紙的,真係唉!唉!唉!仲要打醒12分精神至呈二 ...

唉, 總知心理壓力大, 呢年真係一刻都不能放鬆
你囡囡都係中作跌少少, 呢個暑假好好操返上去就無問題! 我都會同呀女報中作班打好個底

littlelamlam 發表於 18-6-11 07:59
今日最尾一日考數常, 今期呀女D份數四則文字題好混亂, 去數研操卷又重未試過咁低分  搞到我心慌 ...
我又無咁擔心喎, 兩個女都話數研份卷係深過學校份卷。不過, 我仲未考, 禮拜三開始。

little_yolky 發表於 18-6-11 11:12
我又無咁擔心喎, 兩個女都話數研份卷係深過學校份卷。不過, 我仲未考, 禮拜三開始。 ...

我都覺數研卷偏深!

呀囡考完啦, 話份卷吾深有15分鐘淨, 希望分數ok啦! 考完吾理啦! 去食去玩大解放   
‹ 上一主題|下一主題