用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 顏宝玲收左呀女
樓主: weiwai
go

顏宝玲收左呀女 [複製鏈接]

happy105 發表於 18-3-6 20:30
其實點知自己係band 1A

我估强校(band 1 60% up) 20名内应该是b1a?

NPL 同 羅氏都係保良局,邊間好D?見上年DSE羅氏進步好多,但NPL就平穩D

happy105 發表於 18-3-6 20:30
其實點知自己係band 1A

朋友小學算強校. 級100/160內, 都屬band 1. 朋友級15/160, 應該算1a啦!
(remark: 朋友spcc都有得見)

rayeu160 發表於 18-3-7 11:31
朋友小學算強校. 級100/160內, 都屬band 1. 朋友級15/160, 應該算1a啦!
(remark: 朋友spcc都有得見) ...

人望高處,但太勁吾match banding的申請人, 好多學校都会認為集郵試水温多,各有所需啦

christy2011 發表於 18-3-6 21:16
NPL 同 羅氏都係保良局,邊間好D?見上年DSE羅氏進步好多,但NPL就平穩D

我細比過2 dse. 感覺英文强npl, 理科好laws

恭喜

water55 發表於 18-3-2 14:03
回覆 weiwai 的帖子

太好了,是最心儀嗎,你報了那幾間?
謝謝,呀女最喜歡最有把握个間得waiting . 你女女点呀?結果揀左邊間?
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

HaYi 發表於 18-3-7 12:44
你仔係米決定左npl了?
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

weiwai 發表於 18-3-25 05:51
你仔係米決定左npl了?
Laws 下星期先放榜, 不過應該90%留在NPL,  因為我仔一向鍾情NPL多些. (不過免費津校我都希望佢到7月扣下自一, 自一是本區大熱門, 所以應該得個扣字. 到時睇佢時間/狀態先啦.)

HaYi 發表於 18-3-25 08:55
Laws 下星期先放榜, 不過應該90%留在NPL,  因為我仔一向鍾情NPL多些. (不過免費津校我都希望佢到7月扣下自 ...

自一有去見嗎?有2nd in的話機會大呀!

HaYi 發表於 18-3-7 12:44
npl係咪理比文強d?

HaYi 發表於 18-3-25 08:55
Laws 下星期先放榜, 不過應該90%留在NPL,  因為我仔一向鍾情NPL多些. (不過免費津校我都希望佢到7月扣下自 ...
我唔扣了,好辛苦又大壓力。in左幾次夠皮了
‹ 上一主題|下一主題