用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問匯基(東九龍) 書院
樓主: hihi-bb
go

請問匯基(東九龍) 書院  

Teresatam 發表於 18-3-14 15:01
照咁睇黎, 學校嘅pattern有機會似咁樣:
第一批: 7/3(星期三)收到信, 12/3(星期一)需要註冊
第二批: 14/3(星 ...

大家一日未收到reject letter都唔好放棄住呀!

神蹟終於出現... 我們收到信了(剛剛)....頭先whatsapp 我老婆, 開心到核爆.....回想整個過程, 由準備面試, 出席面試, 之後等消息.... 足足折騰忐忑了三個月... 真的不是親身體驗不會明白.
我都係為左想知面試後機會如何, 幾時有信之類才在網上找資料 , 無意中找到這group.
鬆一口氣了. 感恩 ~

Teresatam    發表於 18-3-14 17:58
tracy1972    發表於 18-3-14 16:55
小時了了    發表於 18-3-14 16:53

恭喜

anthonyct 發表於 18-3-14 16:50
神蹟終於出現... 我們收到信了(剛剛)....頭先whatsapp 我老婆, 開心到核爆.....回想整個過程, 由準備面試,  ...

恭喜!

回覆樓主:

回覆 anthonyct 的帖子

我今日都收到offer信,阿女好開心,但都唔會註冊,阿女開心在,面試當天係病住,又聲帶發炎,最終都考到,所以佢特別開心
仲有獎學金忝,原來p.5, p.6考級首,有獎學金

妹妹頭 發表於 18-3-14 19:51

我今日都收到offer信,阿女好開心,但都唔會註冊,阿女開心在,面試當天係病住,又 ...

請問信紙或信封上有無任何號碼可以啟示一吓已經收咗幾多個籌

我今日都收到offer信,阿女好開心,但都唔會註冊,阿女開心在,面試當天係病住,又 ...
我代正等緊匯基 offer 嘅家長多謝妳唔註冊啊!

所有等緊的,都好想知仲有幾多個位。
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.

yvonnetsang 發表於 18-3-14 20:20
所有等緊的,都好想知仲有幾多個位。

等待過程真係好煎熬!

有幾多位剩真係要睇吓有幾多個有offer 而唔去註冊 (例如網友妹妹頭唔註冊,咁第2輪最少會有一個學位俾第3輪),以及其他直資呢排陸續出 offer 而取消匯基學位。

回覆 lololala 的帖子

信封上只有面試當日的號碼,沒有其他,阿女同學都唔註冊,即至少有2個位,千萬唔好灰心,一日未收reject信,一日都仲有希望,努力

lololala    發表於 18-3-14 21:02

回覆樓主:

我星期五下午註冊,收據係四十幾,咁重有星期六同一。

jk923 發表於 18-3-14 21:07
我星期五下午註冊,收據係四十幾,咁重有星期六同一。
一般可能星期六是高峯期。

有個認定,又真係好開心。我去匯基註冊果日,竟然收到培基比offer

jk923 發表於 18-3-14 21:18
有個認定,又真係好開心。我去匯基註冊果日,竟然收到培基比offer
Ha Ha! 我又代正等緊培基 offer 嘅家長多謝妳唔註冊培基啊!

小時了了 發表於 18-3-14 21:22
Ha Ha! 我又代正等緊培基 offer 嘅家長多謝妳唔註冊培基啊!

其實我之前一路收唔到培基offer都幾down,雖然都無打算去讀(阿女聽完簡介會唔鐘意,加上老師話可以再揀好啲),跟住就想起你,會唔會好似你咁呢,呢度門閂左,會有另一道門會開,只係要等到邊一度門。同埋同阿女傾過,若果匯基都唔收,佢已接受自行未必得嘅時候,就安然接受抽哥哥講緊果間中學。當刻個心放開晒,安然接受跟住落黎嘅安排。

小時了了    發表於 18-3-14 21:44

lololala 發表於 18-3-14 20:07
請問信紙或信封上有無任何號碼可以啟示一吓已經收咗幾多個籌
...
我明天去注册, 睇下收據有無number 之類, 再匯報.

lololala    發表於 18-3-14 22:51

攞得獎學金 你女實力非淺
多謝你放棄offer比其他仍然等待中的家長
不過 我已打定輸數
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

anthonyct 發表於 18-3-14 21:58
我明天去注册, 睇下收據有無number 之類, 再匯報.

麻煩曬同恭喜你
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

skwawa 發表於 18-3-14 22:06
麻煩曬同恭喜你
多謝你 ~