用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問匯基(東九龍) 書院
樓主: hihi-bb
go

請問匯基(東九龍) 書院  

回覆樓主:

請問各位點解咁想入呢間學校呢?
因為我仔仔下年就小六。要揀選中學。
但我乜都唔識。請各家長指點下我。謝謝

siuwai1115 發表於 18-5-4 14:51
請問各位點解咁想入呢間學校呢?
因為我仔仔下年就小六。要揀選中學。
但我乜都唔識。請各家長指點下我。謝 ...

我女聽到老師同埋同學講呢間學校,佢自己返黎話要考,咁我就上黎ek收下風(感激小時了了用心分享)跟住就同老公同埋阿女聽簡介會,後尾身邊有幾個朋友有仔女讀緊,都係好評,了解學校後發現同阿女讀書性格都配合,女又講左幾個好實質嘅觀點點解想入匯基,各方面都配合到就選佢,建議你一定要親身參觀下。

fishyu 發表於 18-4-30 09:46
請問有冇人仲未收到信? 我到依家都未收到信
校長講過, 不論是咩結果都會有信.  你打去學校問下.
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.

jk923 發表於 18-5-4 15:04
我女聽到老師同埋同學講呢間學校,佢自己返黎話要考,咁我就上黎ek收下風(感激小時了了用心分享)跟住就 ...

請問係唔係一定要住宿舍???

siuwai1115 發表於 18-5-4 15:39
請問係唔係一定要住宿舍???

只係中一時住一個學期(一年分三個學期)。

jk923 發表於 18-5-4 17:37
只係中一時住一個學期(一年分三個學期)。

唔該晒你解答。。
咁請問每個月雜費連學費大概要幾多錢?
我驚好多雜費。遊學開支。
因為我唔係有錢人家。驚負擔唔到。謝謝

siuwai1115 發表於 18-5-4 17:46
唔該晒你解答。。

我都係普通家庭,記得校長講雜費都係一般書簿。

jk923 發表於 18-5-4 18:00
我都係普通家庭,記得校長講雜費都係一般書簿。

明白。等學校有參觀日我帶亞仔去感受下先。謝謝你

siuwai1115 發表於 18-5-4 17:46
唔該晒你解答。。
可以睇吓以下2個帖,有你想知嘅資料。

匯基書院(東九龍)課堂體驗:https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3552895&fromuid=1539350

滙基(東九龍):https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3545793&fromuid=1539350

小時了了 發表於 18-5-4 19:14
可以睇吓以下2個帖,有你想知嘅資料。

匯基書院(東九龍)課堂體驗:https://www.edu-kingdom.com/forum.ph ...

謝謝。今晚好好研究下。