用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 (報PN班) 約克行政好亂
go

(報PN班) 約克行政好亂 [複製鏈接]

早幾個月我幫仔仔上網申請約克PN班, 跟住我就郵寄d後補文件俾約克。過左一個禮拜,約克打俾我話無收到我d文件,咁我好緊張,我就諗郵局可能寄失左,因為信入面有我張支票,但無辦法之下,我就唯有自己親自再交d後補文件。好喇~ 講重點! Interview完左一個月後,我發覺點解約克扣左我兩次40蚊報名費? 咁我打去問,佢話因為我網上報左兩次名,但我就反問佢但我交文件時都係寫同一個registration number, 佢地點解會以為係兩個人黎? 同一個家長電話同一個小朋友名,有無咁巧合呀? 但佢地就答我話無留意到家長電話! 但點解佢地吾主動打黎問下先? 仲要,個職員講野態度都吾係咁好... 最後,當然40蚊我係追吾番,因為佢地堅持話因為我報左兩次,話我資料上有出入喎~ 所以,就算PN班收左我仔,我都鬆一口氣,好彩我無accept到個offer! 我覺得佢地個database system真係亂得好緊要,咁點可以放心交我個仔俾呢間學校呢? 以後絕對都吾會再consider呢間學校!
PS. 第一次報同一間學校報名費成80蚊
   0    0    0    0

我也覺得有點亂,3月6日交留位費(交現金有收據),3月17日註冊交雜費和校服的費用(交支票無收據),當日叫我4月交學費,由於一直未有收到通知,星期一致電回校查詢,校方話我未交留位費,我告知他單no.,待check等覆,今日再致電看看找到沒有,校方說不清楚,怎麼好像有點亂!唯有繼續等,但幸好有收據,要不說我沒交。
‹ 上一主題|下一主題