用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9/2018 英國留學揮手區
樓主: 喧嘩
go

9/2018 英國留學揮手區  

亮燈 發表於 18-3-4 16:00

以我所知,如果你想女女入讀名校的話,真係要早啲申請,你可搵a ...

謝謝你,我諗住佢仲細,以為遲啲先睇都得。想請問有冇啲 升學顧問可以介紹下? 謝謝

muimui2 發表於 18-3-4 17:19
謝謝你,我諗住佢仲細,以為遲啲先睇都得。想請問有冇啲 升學顧問可以介紹下? 謝謝
...

check pm

muimui2 發表於 18-3-4 17:19
...

如果你可以去陪讀就冇所謂,讀小學都得。

muimui2 發表於 18-3-4 15:24
佢仲細,而家8歲。但佢性格好內歛,所以我好擔心就算中二時佢都未必ready。其實對佢唻講可能中四先去會好 ...

英國陪讀visa 我記得只係到12歲即係中二,你最好check 清楚先。
小朋友變化好好快好大,而家先8歲,到佢12歲時可能成熟外向咗都唔定。

katrinafu 發表於 18-3-4 01:27
3月時 去過幾間Agent 了解過 , 同時 Agent 比我School List ,本身想2017 / 2018 先過去 。

但爸爸突然 ...
Thanks!

回覆樓主:

有冇人知邊間航空公司唔俾16歲以下小朋友自己check in?

Ruby1219 發表於 18-3-4 18:37
英國陪讀visa 我記得只係到12歲即係中二,你最好check 清楚先。
小朋友變化好好快好大,而家先8歲,到佢12 ...
如果有BNO係英國陪讀5年, 是否可取得居留權?

muimui2 發表於 18-3-4 15:45
對呀,就係咁意思。

但我上網睇,一係寄宿學校,一係day school, 其實多唔多學校係可以咁樣選擇呢?同埋 ...
其實都有好多學校有 DAY 同 BOARDING,你先決定阿囡幾時去英國,即係去讀幾年級,想去讀

全女校/男女校/大校/細校,有左基本摡念後就

可以自己上網或去 AGENT 度問下資料,睇下有無邊間學校你較有興趣,之後再進一步了解學校收生要求及作有關準備。另外如你考慮陪讀,你亦要考慮學校附近環境、租/買屋及生活安排等等。

cow 發表於 18-3-20 23:42

咁我就唔知啦。我覺得應該唔得,因為BNO 只可以每年留英6個月

據我知如用BNO不用visa留英每次6個月, 如果再入境無問題, 如是者5年, 再加其他如離境日數等要求, 便可申請由BNO轉正式居民,有居留權.

陪讀visa如果得, 好似容易過用上面方法.

cow 發表於 18-3-21 09:44
據我知如用BNO不用visa留英每次6個月, 如果再入境無問題, 如是者5年, 再加其他如離境日數等要求, 便可申請 ...

好似要攞陪讀VISA

cow 發表於 18-3-20 23:42

如係,自己立刻去陪讀?

brother4 發表於 18-3-21 12:59
如係,自己立刻去陪讀?
有無7歲以下小朋友?

回覆樓主:

未夠16+有,陪2年AL+3年大學有5年

回覆樓主:

去報名再上京川滬菜厨師班(再培訓),免費還有錢俾番去到—技之長

Bishop’s Stortford College Year10

brother4 發表於 18-3-21 12:59
如係,自己立刻去陪讀?

真係未必得,最好上網睇清楚或問移民律師。