用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 天后 柏x中心 exx levxx math 恐怖遭遇
發新帖回覆
go

[數學] 天后 柏x中心 exx levxx math 恐怖遭遇

我本人剛剛在天后exx levxx遇上一件很不開心的經歷,佢哋收費不但要預繳兩個月,一個月前已經係咁催你交學費,又唔肯發收據。後來因為有一次我遲咗來放學,佢就咁掉低我小朋友落下便lobby等。但其實好危險一出去就係馬路,而且我小朋友學校有太多活動學,所以不能再在天后exx levxx 上堂,跟住我同嗰位女負責人講上埋呢三堂唔讀,佢反轉豬肚就係屎,隔兩日後佢即刻打電話黎鬧我,話我唔夠一個月通知,嗰三堂就當通知期,唔使再上嚟返喇!我即刻同佢講我好似冇同你簽合約點解將我嗰三堂當通知期?(我心諗你估我同你打緊工咩!)個三堂係我真金白銀俾咗錢點解唔使返?跟住佢仲鬧我你唔好淨係識諗自己啦!你搞到我收唔到學生,會蝕好多!真係好笑!我最傻就係前三堂已通知左你,俾你玩到我。跟住佢仲話,如果你真係要過嚟返,要我1日內一次過上晒三堂,仲話唔會比classwork 我小朋友做。佢仲話我小朋友原先嘅星期六嘅位已俾咗人。所以我不能返番原本星期六。最好笑佢同我講話佢讀law㗎喎!好心自己讀多幾年先啦!
呢個負責人簡直係不可理喻,完全沒道理可說。我而家喺度講呢番說話,希望其他人唔好中招。如果你咁唔好彩而家讀緊,咁當你打算唔讀時,千祈唔好學佢講話要一個月前通知,因為你會預咗呢幾堂會冇咗囉!我已經報咗教育署,睇吓教育處點幫到我。
從我的 iPhone 傳送

琉璃街 柏x中心嗰間

回覆樓主

好過份

chunchundaddy 發表於 18-2-24 17:03
好過份

過份都未必會有人理,可以喺邊到申訴?做家長為子女好,就算遇到不公平對待,都未必有人理

回覆 belleling 的帖子

可向教育署投訴,佢已經開咗File ,話佢不應該繳交兩個月、不發收據、疏忽照顧兒童、及叫去海關度高佢違反商品說明條例,因為佢不能在指定日子給予我個仔繼續上堂

obiwan8888 發表於 18-2-24 22:28
回覆 belleling 的帖子

可向教育署投訴,佢已經開咗File ,話佢不應該繳交兩個月、不發收據、疏忽照顧兒童 ...

原來都幾多補習社違法

obiwan8888 發表於 18-2-23 23:27
我本人剛剛在天后exx levxx遇上一件很不開心的經歷,佢哋收費不但要預繳兩個月,一個月前已經係咁催你交學 ...

謝謝你的貼,我也是會在天后區附近揾課外堂……好彩而家知呢間係黑店!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊