用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 問大家哪一間國際學校幼稚園還接受報名可以趕到八月開學 ...
go

問大家哪一間國際學校幼稚園還接受報名可以趕到八月開學

本人小朋友讀緊pn , 黎緊九月讀K1 , 謝謝大家

ek9rhonda 發表於 18-2-21 22:37

我想大部分國際學校已出K1 offer, 可能只是新校仲有位。For examples:  Malvern, Shrewsbury etc.
可以詢問admission office。

回覆 ek9rhonda 的帖子

沙田區岩嗎?可以pm你

Small World和Anfield下午班可能會有位,但兩間上小學都只是priority,不是guaranteed直升

ek9rhonda 發表於 18-2-21 22:37

邊區?其實除了最受歡迎那些,不少IS收生不是常滿,收生門鑑不高,例如港島Hamilton, British council (唔知算不算正式IS), small world 等。九龍tutortime,Anfield (如果pm仲有位我覺得呢間最好),仲有一咁多新校,不過唔知係咪你的target。

mandy_ng207 發表於 18-2-21 23:59
回覆 ek9rhonda 的帖子

沙田區岩嗎?可以pm你

Which one ??? Thx

....

momo_cheung 發表於 18-2-23 12:05
試試 Kingston 全年都接受 online application

谢谢你意見,我會等多兩三個月,如果冇Kingston 都是我target 之一,始终如果Kingston 一收 就要俾十萬,所以希望 esf active waiting list 有望(emoji)(emoji)