用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇人收到體藝面試通知?
樓主: tabodaisy
go

有冇人收到體藝面試通知?  

請問今年有沒有B 2 學生成功入了體藝?囡囡成績B 2,熱愛視藝,想看看有沒有機會入讀。謝謝各位。

joe0307 發表於 18-7-29 01:01
請問今年有沒有B 2 學生成功入了體藝?囡囡成績B 2,熱愛視藝,想看看有沒有機會入讀。謝謝各位。 ...
報左無蝕底,唔會因此少左一個自行機會

醒目開學勳章 王國長老

joe0307 發表於 18-7-29 01:01
請問今年有沒有B 2 學生成功入了體藝?囡囡成績B 2,熱愛視藝,想看看有沒有機會入讀。謝謝各位。 ...
仍然一句

除非真心鍾意體藝, 否則唔好亂報, 唔好諗住買個機會.

記住體藝收左, 咁好彩自行所報既學校都收, 唔理邊間都要讓路畀體藝, 我真係有朋友係體藝收左之後後悔.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

請問band 2 中成績,文靜,喜歡畫畫,有機會嘛?
住區域有關嘛?

iloveu3939 發表於 18-8-4 01:54
住區域有關嘛?

收生要求
我唔知點答你
但體藝係英中
只怕band 2孩子會讀得吃力
而且面試要用英文
孩子能過關就ok了

住哪區
應該無關係,因為有宿舍
但我兒子in 的時候
曾被問及
上學路程 跟 升中選校的關係

醒目開學勳章 王國長老

iloveu3939 發表於 18-8-4 01:54
住區域有關嘛?
B2B 夾某項少訓之名都唔收
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主

想請問下,如果視藝方面係好,但無獎項係咪會輸蝕d呢?會唔會無獎項無得in?阿女有d藝術家脾氣,唔鍾意比賽
Thx

lingwang 發表於 18-8-17 02:37
想請問下,如果視藝方面係好,但無獎項係咪會輸蝕d呢?會唔會無獎項無得in?阿女有d藝術家脾氣,唔鍾意比賽
...

我估面試即時畫的2幅畫
和面試的對答
係關鍵

回覆 olimo 的帖子

唔該曬

miriam 發表於 18-8-4 11:56
B2B 夾某項少訓之名都唔收

少訓都唔收!

醒目開學勳章 王國長老

littlelamblamb 發表於 18-8-28 09:22
少訓都唔收!
唔出奇丫, 成績唔得咪唔收囉.