用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 保良局國際學校
樓主: heihei2007-1
go

保良局國際學校 [複製鏈接]

回覆樓主

Grade 1 Interview result released last Friday.  Unfortunatley, we are only on waiting list.  (we are local passport holders)

The Feb Interview was actually the 2nd batch of interview while the 1st batch was conducted in last Nov.

Dont know the chance for calling waiting list... anyone can share some pass experience or interview result?

Thanks.

好想知多D.....希望讀緊既朋友仔, 可以多D share 比我們啦. 謝謝.

chulove 發表於 18-3-21 10:32
好想知多D.....希望讀緊既朋友仔, 可以多D share 比我們啦. 謝謝.
我女呢幾日中左流感, 冇得返學, 今日剛剛有D精神, 就同我講 " Mommy, I really miss my school, can I go back to school tomorrow?"佢個樣係完全屋企悶到爆燈果隻! 就可以想像學校有幾咁好玩!
但係大小姐呀, 你中左流感, 好返都隔離多2日先啦, 下星期先返學啦好冇?
BTW, 星期五有睡衣Party呀!!!!!! 好想返學玩呀!
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

回覆樓主:

Ttttyy

回覆樓主:

YyyyyR

海賊王粉絲 發表於 18-3-22 12:19
有考慮呢間學校,有問過職員點樣銜接中學, grade 5 後好多IS 仲要讀Grade 6, 跟本未上 high school
當然可 ...
我諗住直接考ESF既Y7, 既然已經完成左成個PYP, 我假設佢能力已經達到可以升中既程度架啦~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

回覆樓主

今日睇過學校資料,想請教係咪預學生讀完K3 先上佢地G1? 如果是的話咁喺ESF 讀完K2 就不能直接上G1.? thx

Avocadosushu 發表於 18-3-26 22:55
今日睇過學校資料,想請教係咪預學生讀完K3 先上佢地G1? 如果是的話咁喺ESF 讀完K2 就不能直接上G1.? thx
...
呢個可能要打電話去問下職員~因為我女同班同學有睇落好細個既, 但唔肯定佢係K2就升上來, 定係本身係細女~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

回覆樓主:

Delete

Avocadosushu 發表於 18-3-26 22:55
...

是讀完K3,再升Grade1的。學校網頁有寫清楚的。

My son現讀k3,今年2月份in過grade1,可惜暫時waiting.
‹ 上一主題|下一主題