用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有冇人收到GSIS year 7 offer?
go

有冇人收到GSIS year 7 offer?

請問year 6 有幾班?每班大約多少人?year 7又有幾多班?每班有多少人呢?吾知year 7 其實收幾多人呢?謝謝

victoriatio 發表於 18-2-16 07:29
請問year 6 有幾班?每班大約多少人?year 7又有幾多班?每班有多少人呢?吾知year 7 其實收幾多人呢?謝謝 ...

Yr1-6 有兩班每班26人,Yr7開始會開多班有3班每班27人,所以Yr7最多位最易入。

364857 發表於 18-2-16 08:17
Yr1-6 有兩班每班26人,Yr7開始會開多班有3班每班27人,所以Yr7最多位最易入。
...

謝謝你的回覆。咁即係year 7 都係得20+位for new student.?小朋友今年考到,有D驚喜,因為冇諗過同不明白點解佢會得。可能好彩。

victoriatio 發表於 18-2-16 09:19
謝謝你的回覆。咁即係year 7 都係得20+位for new student.?小朋友今年考到,有D驚喜,因為冇諗過同不明白 ...

計埋仲有一批去外國,Yr 7算是最易考入。我識最多人yr 7考入,反而愈細愈難考入。

謝謝你的回覆。咁即係year 7 都係得20+位for new student.?小朋友今年考到,有D驚喜,因為冇諗過同不明白 ...

恭喜!

1992英语baby 發表於 18-2-17 17:00
恭喜!

謝謝你

請問要幾時 apply?  我女現在係另一間 IS 讀 Y5, 想試下 Y7 可否考入, 應該幾時報名?  THX ~

ramen 發表於 18-2-20 17:14
請問要幾時 apply?  我女現在係另一間 IS 讀 Y5, 想試下 Y7 可否考入, 應該幾時報名?  THX ~ ...

I think you can apply any time but they do have a deadline for application of year 7 for 2019/20. For 2018 entry, the deadline is oct 2017. Tx

回覆 victoriatio 的帖子

Congrats! would you please share which school your kid studied? thanks.