用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油尖旺轉觀塘
go

油尖旺轉觀塘 [複製鏈接]

男仔B1C2A邊緣人....轉去觀塘會否變BAND 2?
   1    0    0    0

男仔邊緣人唔係更應該留係油尖旺嗎?油尖旺 Band 1 位多過觀塘 wor!

BABYPURPLE 發表於 18-2-14 02:36
男仔B1C2A邊緣人....轉去觀塘會否變BAND 2?
不建議轉區, 男仔在油尖旺校網有多些英中選擇.

回覆樓主

留油尖旺,不會轉區!

因為就黎搬去觀塘...想方便返學...
咁如果唔轉區...等派左位後...再去試下觀塘BAND1尾中學扣門....大機會入到嗎?

elbar    發表於 18-2-15 18:15

BABYPURPLE 發表於 18-2-14 14:06
因為就黎搬去觀塘...想方便返學...
咁如果唔轉區...等派左位後...再去試下觀塘BAND1尾中學扣門....大機會入 ...
你可以在以下LINK選地區, 學校BANDING, 睇下有幾多個叩門位:

https://www.schooland.hk/post/sspa2018p

我之前都經常油塘油尖旺兩邊走,車程唔算非常長,地鐵半小時到太子,15 分鐘行到去聖方濟書院。旺角地鐵站行去銘基書院都係 6-7 分鐘。

先穩攞左油尖旺個 Band 1 位,然後去叩觀塘區 d Band 1,不過機會未必好大,因為觀塘自己本身男同女都唔夠位分畀 Band 1。
‹ 上一主題|下一主題