用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 喇沙書院second in會問D咩?
樓主: Nicholas!
go

喇沙書院second in會問D咩?   [複製鏈接]

小鹿揀學校 發表於 18-4-4 10:17
首先,任何一間學校,包括神校,都一定有學生放棄 offer,例如只放在自二但已被自一收走、揀直資、叩津中. ...
佢有冇抽呢間? 收到派位結果,其實都唔知自行定抽入

小鹿揀學校 發表於 18-4-4 10:17
首先,任何一間學校,包括神校,都一定有學生放棄 offer,例如只放在自二但已被自一收走、揀直資、叩津中. ...

無second in 有offer 係咪都要在放榜日學校至會知呢? 其實即是叩門位?
有second in 而無offer 我就唔係幾明個情況了,是否學校見多次後發覺唔啱,而唔收入自行度呢?

manman333 發表於 18-4-4 20:22
無second in 有offer 係咪都要在放榜日學校至會知呢? 其實即是叩門位?
有second in 而無offer 我就唔係幾 ...

<<<<<<< 放榜即知,叩門是另一回事..
.
有second in 而無offer 我就唔係幾明個情況了,是否學校見多次後發覺唔啱,而唔收入自行度呢?
<<<<<<< 情況就如 國泰機位,預計有人唔上機,咪 overbook ,點知check-in 時個個出現,排係counter隊尾的同學咪上唔到機o羅

小鹿揀學校 發表於 18-4-8 10:14
從學校角度,一定 refer overbook

小鹿揀學校 發表於 18-4-8 10:14

哎呀 ~ jm 呀,再講多啲啦,令人心癢癢呢!無second in 而有offer 就如喇x 都會嗎?
第二個情況overbook 我明白了。
兩種情況同一學校同時發生會有這種可能嗎?
‹ 上一主題|下一主題