用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 遲一班機回來
go

遲一班機回來 [複製鏈接]

醒目開學勳章

呀仔前日坐校巴去機場塞車,佢話個司機懶醒行第2 條路。點知愈行愈遠6點起飛佢5點半先到機場。要坐下一班機standby. 嬲死呀仔。

佢坐cx, 好彩比佢坐下一班機。其實係米會有機會唔比你坐?有個同學都係同佢一樣。好彩有人陪下。係得佢地呢架校車遲。其他都冇!我有時想佢坐ba, 但甘樣真係比佢嚇親,驚ba唔比佢上機就慘啦!
   0    0    0    0

kit2004 發表於 18-2-11 13:14
呀仔前日坐校巴去機場塞車,佢話個司機懶醒行第2 條路。點知愈行愈遠6點起飛佢5點半先到機場。要 ...

應該唔會唔俾掛!最多咪下一班機!

kit2004 發表於 18-2-11 13:14
呀仔前日坐校巴去機場塞車,佢話個司機懶醒行第2 條路。點知愈行愈遠6點起飛佢5點半先到機場。要 ...

CX 對香港學生比較寬鬆(當然都要睇當時地勤) ! BA 我女未坐過,但我以前坐過幾次, 行李一over , over 0.5kg 都要我開喼或比錢 !

醒目開學勳章

katrinafu 發表於 18-2-12 01:48
CX 對香港學生比較寬鬆(當然都要睇當時地勤) ! BA 我女未坐過,但我以前坐過幾次, 行李一over , over  ...

去到地勤問佢地遲到原因, 佢地話塞車。甘就叫佢地坐一班機。cx係寬鬆d. ba真係唔知。

機票是學生票嗎?有冇做咗網上check-in?相信如果係不改不退的特價票,不論CX /BA,都會很麻煩!喺no-show情況下,俾上下一班機是人情,唔俾係道理。對小朋友處理,唔知會唔會通容些少

醒目開學勳章

LAS01 發表於 18-2-12 08:54
機票是學生票嗎?有冇做咗網上check-in?相信如果係不改不退的特價票,不論CX /BA,都會很麻煩!喺no-show情 ...

cx是學生票,做了online check in.  ba坐過一次,不是學生票。但上次買都9xxx, 係比cx平d.  初時諗住買1套3張學生票,其他買比較便宜的 ba或其他。經過這次真係有d驚。

kit2004 發表於 18-2-12 12:21
cx是學生票,做了online check in.  ba坐過一次,不是學生票。但上次買都9xxx, 係比cx平d.  初時諗住買1套 ...

人地肯俾佢坐下一班機真係算好好彩.   叫你仔仔下次再早d 去搭校巴.  響外國搭長途機起碼早2-3個鐘要到機場, 佢塞完車又兜左路之後遲成咁, 佢應該唔係太早出門口搭校車, 與其話人如諗下係咪自己係咪預時間預得太mun.   你唔駛驚, 今次當拎個經驗學野, 叫佢下次要早d 出門口.     

醒目開學勳章

bosch 發表於 18-2-16 00:00
人地肯俾佢坐下一班機真係算好好彩.   叫你仔仔下次再早d 去搭校巴.  響外國搭長途機起碼早2-3個鐘要到機 ...
校巴係有規定時間的.佢已經係早上10點出發.理應3點前到機場.因為prep school另一架校巴果邊係同一時間開出.但人地都到左好耐.我都好想知個校巴司機係米新請.
可以話好彩係成架車都遲,所有番香港學生都可以坐下一班.cx可能係會鬆一點.
‹ 上一主題|下一主題