用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41 net 大家乙一填左乜?
go

41 net 大家乙一填左乜? [複製鏈接]

是我對機制唔明白,也是發表自己得理解,並沒要誤導D乜!編號,我的確唔明白隨機編碼,我2號果晚,看選校書看到夜晚4點,為了子女,也許我多事了,我只是唔明,關唔關宜家這個編號事,定第一誌願會為我們多個編號再抽。如果麻煩大家,唔好意思
   0    0    0    0

派彩跟隨機編號。呢個係大家都唔知嘅。亦應該與自己個編號無關。
至於第幾組,應該係方便收表分組。
好似投票跟身份証號碼咁。
應該同派彩次序無關。

355441773 發表於 18-2-4 18:04
好想知大家填邊間,起碼知幾多人填都好第一誌願填左瑪利諾,無奈編號在中間,不知按 ...

諗多左! 抽獎就係抽獎!

百畝林 發表於 18-2-4 18:55
派彩跟隨機編號。呢個係大家都唔知嘅。亦應該與自己個編號無關。
至於第幾組,應該係方便收表分組。
好似投 ...

其實在選校單張上有寫,根據兒童的編號次序及父母的選擇,所以編號前後是有關系的,可以拿張單睇睇,至於今日組別我研究下,按前後排組的

cattz288 發表於 18-2-4 19:11
諗多左! 抽獎就係抽獎!

其實我覺得抽獎,其實就是小朋友手上編號前同後

回覆樓主

個人認為同編號前後有關,至於父母的選擇,應該就是有沒有揀同一間學校,然後按小朋友編號前後排序,乙部前面的63名錄取

355441773 發表於 18-2-4 19:20
其實我覺得抽獎,其實就是小朋友手上編號前同後

都係果句! 諗多左喇!

回覆 cattz288 的帖子

抽獎先後論,同 111 叩門論類似,不信則無,信則有。

醒目開學勳章 貢獻勳章

隨機號同你個form no. 係兩個獨立號碼

一般情況,同一間KG會係相連form no.
恐龍家

1998Ruby1998 發表於 18-2-4 21:14
回覆 cattz288 的帖子

抽獎先後論,同 111 叩門論類似,不信則無,信則有。 ...

講明隨機都咁多猜測! 不如一早去民政處揀張最前號碼嘛!!

cattz288 發表於 18-2-4 21:28
講明隨機都咁多猜測! 不如一早去民政處揀張最前號碼嘛!!

去民政他都唔會俾你揀啦,隨機給你一張,根本唔知前定後,我今日看到派位中心,先知有順序

355441773 發表於 18-2-4 19:28
個人認為同編號前後有關,至於父母的選擇,應該就是有沒有揀同一間學校,然後按小朋友編號前後排序,乙部前 ...

諗多了,你看清楚寫住是隨機編號

小曳人 發表於 18-2-4 21:25
隨機號同你個form no. 係兩個獨立號碼

一般情況,同一間KG會係相連form no.

系同一個號碼,咁派位抽獎會俾其他號碼?打亂抽?如果打亂抽,我覺得沒問題,好似上面寫按次序抽,我仲擔心D

HM168 發表於 18-2-4 21:37
諗多了,你看清楚寫住是隨機編號

但是,隨機號碼,同之前自行果張同一個號碼,我意思,隨機號碼,其實在拿到表就定佐?

回覆 355441773 的帖子

既然你覺得係定左而你個number又咁後,你又揀mcs?
都揀左就唔好亂想

回覆樓主

其實我看過好多選校書,都有講,有關次序前的,較容易中獎,就算點隨機都好,都有個順序,只是這個順序,我們事前唔知前定後,電腦是打亂出表,所以唔知邊份前定後,表都是隨機派,我的理解是這樣的,今日有這個疑問,是因為,看到派表中心按次序編組,中間當然有沒的號碼,但是至少之前,排在我前面有甘多個是睇得到,所以著緊這個順不順序派咖問題

回覆樓主

其實我看過好多選校書,都有講,有關次序前的,較容易中獎,就算點隨機都好,都有個順序,只是這個順序,我們事前唔知前定後,電腦是打亂出表,所以唔知邊份前定後,表都是隨機派,我的理解是這樣的,今日有這個疑問,是因為,看到派表中心按次序編組,中間當然有沒的號碼,但是至少之前,排在我前面有甘多個是睇得到,所以著緊這個順不順序派咖問題

Penipony 發表於 18-2-4 21:50
回覆 355441773 的帖子

既然你覺得係定左而你個number又咁後,你又揀mcs?

因為我去之前系唔知,去睇到先有咁咖看法,想起選校書講過,因為有私校打底,搏一搏

355441773 發表於 18-2-4 21:35
去民政他都唔會俾你揀啦,隨機給你一張,根本唔知前定後,我今日看到派位中心,先知有順序
...

隨機?? 放喺架度任你拎一叠都得喎!當然, 你可以揀個靚時辰, 擺個靚陣去挑一張最好彩既表既

355441773 發表於 18-2-4 21:54
因為我去之前系唔知,去睇到先有咁咖看法,想起選校書講過,因為有私校打底,搏一搏
...
有私校back up就疊埋心水等result,唔使記掛
‹ 上一主題|下一主題