用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇JM仔女今年入讀英國Kingswood School可以交流下呢? ...
樓主: superworm
go

有冇JM仔女今年入讀英國Kingswood School可以交流下呢?

回覆 superworm 的帖子

Hi superworm,

我小朋友也是今年入讀Kingswood 的sixth form, 正在搵緊guardian.  

Kingswood收的香港學生很少, 真幸運在這裡遇到您們.

.

felix1029 發表於 18-2-24 15:07
回覆 superworm 的帖子

Hi superworm,

知唔知大約有幾多香港學生

回覆 Vivis 的帖子

全校八百多學生, 一成是國際學生。而國際學生中,香港學生只是佔20-30%.

回覆 Vivis 的帖子

各位好,我仔打算2019到英國Year 12。agent介紹了kingswood school, 估計暑假后才開始安排申請入學事宜。因為沒經驗,希望大家多多指教🙏謝謝你們

我囝囝剛收到Kingswood 2019年9月入Year 9嘅offer。你哋讀梗嘅小朋友開心嘛?

Hi 各位好!我囝2019 將在kingswood year 12, 由於第一次送兒子留學,很多安排也不懂,幸有Ek家長分享經驗,開始留意機票及各開學事宜中,多謝各位寶貴心得分享。

Carolinekpng 發表於 18-12-19 07:04
我囝囝剛收到Kingswood 2019年9月入Year 9嘅offer。你哋讀梗嘅小朋友開心嘛?

Hello, 想問下 year 9 入學有咩要求? 難入嘛?

同埋家長用家對kingswood 係咪都正面?

醒目開學勳章

請問如中一,二要大幾幾錢一年

回覆 Sam_1322 的帖子

我囝囝話筆試都幾淺,特別是數學

回覆樓主:

請問今年kingswood會在港有reception嗎?謝謝

回覆樓主:

有人成功入讀Year 10嗎?謝謝