用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無York美孚將開學既小朋友?
go

請問有無York美孚將開學既小朋友?

簡介會話k1可今年二月可入學。想知美孚分校有職員未?因為我行過唔見有人咁嘅?

同埋兩歲pn班, 今年2018/2019開得成嗎?

WINNIETHEMEOW 發表於 18-2-1 21:31
簡介會話k1可今年二月可入學。想知美孚分校有職員未?因為我行過唔見有人咁嘅?

同埋兩歲pn班, 今年2018/2 ...

前幾日我媽行過有人呀,佢仲登記左email 話有open day 通知我,又攞左 d 單張。佢話個職員話已經開始上堂架喇,不過我唔知係 K 定係 N.

回覆樓主:

今早剛行過,見到有家長帶住位著校服背書包嘅小朋友入去,個小朋友比較細,應該似2歲多,門口也有職員接待。

mannitol 發表於 18-2-2 09:27
今早剛行過,見到有家長帶住位著校服背書包嘅小朋友入去,個小朋友比較細,應該似2歲多,門口也有職員接待 ...

個牌出左未呀?

WINNIETHEMEOW 發表於 18-2-1 21:31

同埋兩歲pn班, 今年2018/2 ...

1月24日, pn 班已開學。
k1 8月開學

丁丁Mami 發表於 18-2-2 18:49
點解咁奇怪,通常PN同K嘅牌,教育局一齊發㗎,點解净係2月開PN嘅?

K 既牌都批左,只係佢未開班

yohjikoudo 發表於 18-2-5 17:28
我仔仔係美孚york讀緊pn,1月24開學

請問妳感覺如何?

yohjikoudo 發表於 18-2-5 17:28
我仔仔係美孚york讀緊pn,1月24開學
請問知道上落校車位置近學校,方便嗎?知道經荃灣那些屋苑嗎?

yohjikoudo 發表於 18-2-6 17:55
我住美孚校樓上所以無關注過校車,以我所知目前仲未有安排,要等8月根據學生住址安排路線
...

請問一班約幾多人?
想幫仔仔申請由九龍塘轉去美孚因為近d,想攞d意見

yohjikoudo 發表於 18-2-6 23:43
現時13人

我喜歡小班教學,net 是外國嗎?

回覆樓主

老師會否好junior?

想請問小朋友在讀york的媽媽可否分享一下interview的過程大概係點嗎?York 話anytime 都可報名,於是我就幫阿仔報定2018-2019 美孚分校k1先 (16年10月細B), 諗住排得隊面試應該都兩歲啦,點知york好快打黎約下個月面試,阿仔18m都未到,好擔心佢的表現呀。。。

monkeypigpig 發表於 18-3-29 06:46
想請問小朋友在讀york的媽媽可否分享一下interview的過程大概係點嗎?York 話anytime 都可報名,於是我就幫 ...

不用擔心!york interview 似比家長感受佢地如何教學,一d都唔似interview, 似返playgroup