用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2018 & 2019升中派位分析: 深水埗區 KL2
樓主: hkpapa852
go

2018 & 2019升中派位分析: 深水埗區 KL2   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 18-4-17 15:38
唔計呢4間 (仲有瑪神都唔計), 男仔係 ~76%, 女仔就得番 ~78%
係瑪神都唔計,謝謝你.

咁女仔可能得番64% (之前已問)

HM168 發表於 18-4-17 15:51
係瑪神都唔計,謝謝你.

咁女仔可能得番64% (之前已問)
之前條數有D錯

如果唔計呢4間

男: > 58.5%
女: > 64.3%

因為佢地直屬/聯繫位, 點都會收少許B1學生, 58.5%/64.3%係假設佢地所有聯繫位連一個B1生都無
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

即是B2男生 一定冇機會抽到B1校?

回覆 hkpapa852 的帖子

即是B2男生 冇機會抽B1位?

牛仔媽 發表於 18-4-18 14:16
即是B2男生 一定冇機會抽到B1校?
B1 位都唔夠, 除非好大擔張KL1,2,4, NT7,8 的放第一 (估計)
另B2 生讀B1 要想清楚入到是否跟得上,及到選科時亦係成績行先

牛仔媽 發表於 18-4-18 14:24
回覆 hkpapa852 的帖子

即是B2男生 冇機會抽B1位?
香島可能有機會
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-4-17 15:57
之前條數有D錯

如果唔計呢4間
請問是否用最新的數據去計?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3618052&extra=page%3D1

地利亞小學冇呈分嗎?

hkpapa852 發表於 18-2-1 09:29
其實如果已經係B1中上游既學生, 根本已經唔會有升跌Band既問題.

自行只睇學生既全港相對次第, 轉唔轉網根 ...

請教一下莫慶堯的評語?

hkpapa852 發表於 18-1-31 16:24
參考各小學2016-2017年校務報告, 以當年小五人數估算2017-2018年度升中人數.

2018年和2019年升中的人數統 ...

想問下若家住荃灣,學校深水埗,男孩子,轉返住址網派位風險大嗎?估計孩子成績band1 中至尾

little_snow 發表於 18-11-21 07:54
想問下若家住荃灣,學校深水埗,男孩子,轉返住址網派位風險大嗎?估計孩子成績band1 中至尾
...
兩區對男仔升中都係無著數,一動不如一靜

點解唔整62區呀
62區中小學唔多, 唔係用好時間整的

subb 發表於 18-11-21 09:33
點解唔整62區呀
62區中小學唔多, 唔係用好時間整的
...
學校唔多, 神(秘學)校太多
不如妳幫我搵晒區內小學既學生人數 (最好有晒男女生)

咁就好快幫妳計到

hkpapa852 發表於 18-11-21 09:36
好, 即去, 要2017-2018 六年級的???? !

little_snow 發表於 18-11-21 07:54
...
想問下若家住葵青,學校深水埗,男孩子,轉返住址網派位風險大嗎?估計孩子成績band1 頭

subb 發表於 18-11-21 09:48
好, 即去, 要2017-2018 六年級的???? !
有6年級當然最好, 否則用5年級去估計都可以

hkpapa852 發表於 18-11-21 10:02
有6年級當然最好, 否則用5年級去估計都可以
Dear hkpapa: 想問下若家住葵青,學校深水埗,男孩子,轉返住址網派位有沒有風險呢?估計孩子成績band1 頭

mianyang_99 發表於 18-11-21 10:25
Dear hkpapa: 想問下若家住葵青,學校深水埗,男孩子,轉返住址網派位有沒有風險呢?估計孩子成績band1 頭: ...
B1頭無風險

mianyang_99    發表於 18-11-21 10:36

男        女        
中華基督教會全完第一小學                    16        11        27
中華基督教會基慧小學(馬灣)             83        73        156
柴灣角天主教小學                                   56        49        105
香港道教聯合會圓玄學院石圍角小學      41         31        72
路德會聖十架學校                                   28        22        50
寶血會伍季明紀念學校                            58        67        125
寶血會思源學校                                       64        65        129
荃灣公立何傳耀紀念小學                                                100
靈光小學                                                                          25
天主教石鐘山紀念小學                                                    153
香港浸信會聯會小學                                                        156
深井天主教小學                                                               108
荃灣潮州公學                                                                   106
天佑小學                                                                           62
荃灣天主教小學                                                                95 2016-2017
荃灣官立小學                                        67        83          150 2016-2017
海壩街官立小學                                    72        59           131 2015-2016

hkpapa852    發表於 18-11-21 10:55

hkpapa852 發表於 18-11-21 09:36

真係你所講神秘的62 , D校網報告, 整得好精美好COLOR, 但唔寫人數又有, 67+68=125 又有, 最UPDATE2015-2016 又有

何傳耀, 深井天主教, 靈光小學, 是估人數

‹ 上一主題|下一主題