用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 銅鑼灣維多利亞PN
go

銅鑼灣維多利亞PN

有沒有参加铜锣湾維多利亞的媽媽吗?可以分享一下小朋友在那邊上課的體驗嗎?

今天我们去參加面試,校長好像很嚴苛老師好像也比較不愛搭理。他們對待小朋友如何?

回覆樓主

Hi 我有1819 Pn offer, 聽朋友講話老師有愛心,語境好,我朋友仔女讀過,朋友都很讚

Soniafong 發表於 18-2-20 00:53
Hi 我有1819 Pn offer, 聽朋友講話老師有愛心,語境好,我朋友仔女讀過,朋友都很讚
...

You received offer already? When do you received the offer? I thought offer result release on Mar 5 for 18/19 PN

kyaaroruu 發表於 18-2-20 14:30
You received offer already? When do you received the offer? I thought offer result release on Mar 5 ...

之前已有一批申請k1但比PN offer. 所以已佔去部分位了。

回覆樓主

如果我仔仔2017年12月出世,咁係咪應該今年9月入紙報名Victoria CWB?

audreybeegees 發表於 18-2-21 09:15
如果我仔仔2017年12月出世,咁係咪應該今年9月入紙報名Victoria CWB?

Dec BB 無份。要下年先收form

kyaaroruu 發表於 18-2-20 14:30
You received offer already? When do you received the offer? I thought offer result release on Mar 5 ...

Hi , 咁耐先回覆,唔好意思。係當時我地 in k1, 就有pn pre offer. 而家仔讀左4個月喇!

katyxuhk 發表於 18-1-30 23:27
有沒有参加铜锣湾維多利亞的媽媽吗?可以分享一下小朋友在那邊上課的體驗嗎?

今天我们去參加面試,校長好 ...

Hi
我仔讀左4個月cwb vic , 校長、副校長、老師、校工、職員都好好,有禮貌、有愛心,適時會致電家長,定時有app send 上堂情況嘅相片同簡單report 俾我地睇。可以用email聯絡。

一班有3位老師,講廣東話、net teacher, 普通話嘅。每位老師見家長時都能講到仔嘅上課情況、特質,優點、缺點等。英文語境好好,小朋友間都會用英語傾計,定時有表演機會俾小朋友,剛剛先有聖誕表演,pn 亦有show & tell.

我仔非常喜歡學校、老師,放假都提住要番學。老師唔會話小朋友做錯野,會教佢地係揀錯野黎做,會有唔好結果,揀岩會讚佢地,每日有super star 表揚。最近考到k 根德 k1 , 但仔堅持唔轉校,我地亦應該留在cwb vic.