用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St.Cat PN Interview 結果
樓主: Kikiikik
go

St.Cat PN Interview 結果   [複製鏈接]

李大大 發表於 18-2-9 09:20
今年唔係跟交表時間排 跟據乜排真係唔知。
每年頭一百號都係咁特別架 入2nd in 機會高幾倍, 之前一直有留 ...

我係頭100個入面,淨係超大b同pebbles學生,但冇人脈關係,應該唔存在陰謀既。

dldldldldl 發表於 18-2-10 08:17
我係頭100個入面,淨係超大b同pebbles學生,但冇人脈關係,應該唔存在陰謀既。
...

點解係100個人係超大b

葉春春 發表於 18-2-10 08:40
點解係100個人係超大b

我諗dididi嘅意思,佢號碼係頭100個,即0001-0100,佢小朋友係超大b, 同讀pebbles

回覆樓主

我仔係n無人士,係超大b,當日in得十分好,外藉老師不斷讚佢excellent, 病左帶住口罩in,有跟個外藉大b離開左坐位兩次,但叫番黎肯坐低,其間其他小朋友都好亂,有一個攪老師d碗,我仔擺水果落藍色碗,佢拎走左個藍色碗,有兩個走來走去,要老師叫爸爸媽好捉佢地番黎,有一個喊,得兩個坐得好定,但唔識答同做,唱歌做動作,得我仔一個跟老師指示叫企起身walk, turn around ,蹲低等,我仔有second in

Soniafong 發表於 18-2-10 08:54
我諗dididi嘅意思,佢號碼係頭100個,即0001-0100,佢小朋友係超大b, 同讀pebbles
...

Yes, you are correct

Soniafong 發表於 18-2-10 09:00
我仔係n無人士,係超大b,當日in得十分好,外藉老師不斷讚佢excellent, 病左帶住口罩in,有跟個外藉大b離開左 ...

我囝雖然係頭100入面,但係表現都係好,100%做足同答岩問題,不過係後尾悶坐唔定,攪攪陣,隔離位唔答,爭住答問題等,呢兩方面做得唔係咁好,但佢都聽老師話,所以可能咁有得second in, 佢讀左年幾pebbles, 番pebbles其實幾好,番得耐,慢慢學會規矩。如果佢唔係長期上playgroup,可能我個囝會係控制唔到個type.

dldldldldl 發表於 18-2-10 08:17
...

我都覺得唔存在陰謀架, 每間學校總有佢自己既收生條件同標準 外人係唔會知, 正如號碼前後按乜編排亦無人知, 只係好多人每年都見到頭100 號碼成功機會多幾倍 , 所以大家討論下硏究下 做d乜有機會排到前d , 例如前幾年d人諗會唔會最早親手交既誠意呢? 咁有心想大d機會既家長咪會試下( 今年好多人證實左無關) , 正如大家都會傾下考試表現點樣先有offer. 都係良性討論黎既
我都識好多讀pebbles 既無2nd in. 架

蚊蚊mama 發表於 18-2-10 03:11
今年多咗咁多人入2nd in, 唔知道2nd in 形式會唔會同以往唔一樣? 而且人數多咗=有offer 難度高咗,非常擔心 ...

無提水呀,平時上堂表現正常,老師們都好鐘意亞女,就係唔明點解無2nd in反而平時上堂佢好留心坐定的,in個日左右兩個小朋友都扭計行去後面痴住媽媽,所以亞女都離坐企左起身或者想行出去,其餘小朋友當日的確全部坐定定無離坐,完成哂問題⋯⋯可能咁影響左

青檸梳打 發表於 18-2-10 10:01
無提水呀,平時上堂表現正常,老師們都好鐘意亞女,就係唔明點解無2nd in反而平時上堂佢好留心坐 ...

都可能係,第一,可能會被其他小朋友影響表現。第二再加上如果同group,有好多表現十分好既小朋友,都可能會被比下去,所以都係part of 彩數遊戲。另外,想問下番左幾耐pebbles,因為有聽過如果新join pebbles,機會相對細d?

李大大 發表於 18-2-10 09:57
我都覺得唔存在陰謀架, 每間學校總有佢自己既收生條件同標準 外人係唔會知, 正如號碼前後按乜編排亦無人 ...

我好似係第二日交表

dldldldldl 發表於 18-2-10 10:15
都可能係,第一,可能會被其他小朋友影響表現。第二再加上如果同group,有好多表現十分好既小朋友,都可能 ...

返左真係唔耐,可能都有關係,只能說無緣,我地考其他都有offer, 現在只剩維多利亞未知結果

青檸梳打 發表於 18-2-10 10:31
返左真係唔耐,可能都有關係,只能說無緣,我地考其他都有offer, 現在只剩維多利亞未知結果
...

都好有其他offer係手,祝維多利亞個度有好消息

李大大 發表於 18-2-10 09:57
我都覺得唔存在陰謀架, 每間學校總有佢自己既收生條件同標準 外人係唔會知, 正如號碼前後按乜編排亦無人 ...

我係大b 頭100個, 但係唔係current pebbles 學生, 有second in, 表現之前都有提過, 其實上次去interview 都係求其俾老師填滿埋之前一個session 未入既小朋友枱,所以我感覺上佢地冇特登點分組,或者俾邊個有著數

而黎緊2nd in, 1日內in 1100 個家庭, 喺短短幾分鐘係咪真正可以了解到個小朋友同家長? 我係老師in 得耐都悶啦,所以我覺得咁多applications, 收唔收真係彩數居多

jeshika38 發表於 18-2-9 23:19
都係用中文傾偈 好簡單

即大人同小朋友都用中文?
請問問咩問題?
徵求:COUR CARRE 單 請問各位有冇COUR CARRE 單??? 請PM...Thanks 我想做vip ar...要儲3 個月內加埋$10000單... Please help....Thankssssss

回覆樓主

各位已收到信了

Emmyy 發表於 18-2-9 23:04
讀緊Pebbles做晒野都唔收?!
係咪細B?

其實讀pebbles 唔係一定會收
一路pebbles都話讀佢同st cat 收唔收冇關係
利申:pebbles 用家

徵求:COUR CARRE 單 請問各位有冇COUR CARRE 單??? 請PM...Thanks 我想做vip ar...要儲3 個月內加埋$10000單... Please help....Thankssssss

蚊蚊mama 發表於 18-2-10 03:11
今年多咗咁多人入2nd in, 唔知道2nd in 形式會唔會同以往唔一樣? 而且人數多咗=有offer 難度高咗,非常擔心 ...

Pebbles 先生同St cat 完全唔同
平時上堂表現同收唔收冇關係

dldldldldl 發表於 18-2-10 11:41
都好有其他offer係手,祝維多利亞個度有好消息

Thx

回覆樓主

我仔已註冊左Cwb Victoria Pn 喇!所以in st cat 心情都比較輕鬆

Soniafong 發表於 18-2-10 16:49
我仔已註冊左Cwb Victoria Pn 喇!所以in st cat 心情都比較輕鬆

咁快收咗喇,我以為要vic三月先知結果
‹ 上一主題|下一主題