用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 申請美國簽證遇難題
go

申請美國簽證遇難題 [複製鏈接]

打算去一次美國自遊行, 感受下, 作將來升學打算, 但份online DS-160 必要填當地親友/公司地址, 我只是去旅行唔會有, online 同打熱線查詢話份form 係美國政府, 唔關領事館事, 完全俾唔到答案, 有無人可知點做呀? 謝謝。
   1    0    0    0

回覆 NodameB 的帖子

I am traveling to the U.S. for sightseeing. I don’t have any contact information in the U.S. What should I do?

You may enter the hotel information where you will stay in the U.S.

回覆樓主

網上有美國簽證 填表攻略,上網找找 , 男和女 填既野又唔同 ,所以睇清楚先。

另外 ,香港的旅行社 「康泰」有代填表和預約簽證,手續費是$500,我都有朋友,費事填錯 (由其男士) , 當作多一個資訊。
我就跟網上攻略填寫 , 一邊開平板睇,一邊電腦輸入資料 。

應該可以填酒店,我以前都冇填親戚地址,怕佢地話有移民傾向。不過我申請都五年前了

感謝各位

NodameB 發表於 18-1-29 23:32
打算去一次美國自遊行, 感受下, 作將來升學打算, 但份online DS-160 必要填當地親友/公司地址, 我只是去旅 ...

填酒店地址就得,我好多年前申請時上網求其搵咗一間酒店填落去

doris25 發表於 18-2-4 23:09
填酒店地址就得,我好多年前申請時上網求其搵咗一間酒店填落去

Thanks
‹ 上一主題|下一主題