用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 天主教總堂區小學
go

天主教總堂區小學

請問有冇人知呢間學校係咪活動教學? 功課緊張嗎? 如果誇區揀呢間有冇機會?

想了解多d呢間學校, 謝!

呢間11網來講, 係當區家長所謂"四寶"

亦有11網平民國際學校之稱, 好吳好我無資格評論, 因我不是
用家........

Btw, 樓主您吳係14網的嗎?!

回覆樓主

很受外國人歡迎的本地學校,位於中西區中學派位應該不會太差,算比較活動和有愛心的學校,你search下之前這裡有用家分享過有不錯的好評,建議親自去觀課及詢問本地用家意見,會比較中肯,因為在BK大家主要target「名校」。

964000 發表於 18-1-30 09:48
很受外國人歡迎的本地學校,位於中西區中學派位應該不會太差,算比較活動和有愛心的學校,你search下之前這 ...

謝謝你! 其實都真係唔係自己區, 如果學校好, 適合自己小朋友性格, 都想試下。 不過唔知點可以了解呢間學校多d, 上佢地網站都資料不多

貓后 發表於 18-1-30 16:06
謝謝你! 其實都真係唔係自己區, 如果學校好, 適合自己小朋友性格, 都想試下。 不過唔知點可以了解呢間 ...

佢地每年都有觀課活動可上網看看,另也見過不少報紙訪問可search下。如如真的喜歡可以試下自行時抽,不過聽過有外國人抽不到會去扣門,扣門也有機會因為實好多本地人放位。

964000 發表於 18-1-30 16:35
佢地每年都有觀課活動可上網看看,另也見過不少報紙訪問可search下。如如真的喜歡可以試下自行時抽,不過 ...

好, 唔該晒

貓后 發表於 18-1-30 16:36
好, 唔該晒

佢地有試堂俾小朋友,四堂一期,頭兩堂會有家長簡介會,你留意佢地網站報名時間,下次唔記得係二月尾三月頭!

貓后 發表於 18-1-30 16:36
好, 唔該晒

佢地有試堂俾小朋友,四堂一期,頭兩堂會有家長簡介會,你留意佢地網站報名時間,下次唔記得係二月尾三月頭!

casschoi 發表於 18-2-3 10:48
佢地有試堂俾小朋友,四堂一期,頭兩堂會有家長簡介會,你留意佢地網站報名時間,下次唔記得係二月尾三月 ...

謝謝你的介紹

回覆樓主

今日有介簡會,有無人去咗聽?