用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 保良局羅氏基金如何
go

保良局羅氏基金如何

請問此校如何? 成績, 校風, 老師, 谷吾谷.............
thanks

回覆樓主:

星期六開始面試是嗎? 無人分享嘅!

Vickymouse 發表於 18-1-29 23:27
星期六開始面試是嗎? 無人分享嘅!

星期六面試係咪無小組?只係同老師單對單考語文力能?單對單長談係咪2nd in 先有

kwankwanchun 發表於 18-1-30 13:48
星期六面試係咪無小組?只係同老師單對單考語文力能?單對單長談係咪2nd in 先有
...

應該只考語文能力

搜尋本版, 輸入關鍵字如 "羅氏基金" / "保良局羅氏" / "羅氏" .... 都有好多前輩網友討論過. 我隨意選以下 2 個討論帖俾您參考

將軍澳保良局羅氏基金中學面試:https://www.edu-kingdom.com/foru ... 637&fromuid=1539350

請教播道同保良局羅氏基金: https://www.edu-kingdom.com/foru ... 391&fromuid=1539350

RiboMM    發表於 18-1-31 13:50

小時了了 發表於 18-1-31 13:40
係 搜尋本版, 輸入關鍵字如 "羅氏基金" / "保良局羅氏" / "羅氏" .... 都有好多前輩網友討論過. 我隨意選以 ...

Thanks!

thanks

回覆樓主:

昨天int.完。小朋友出來話好簡單。自我介紹都唔洗。比幾條題目,選A.B,C, etc..
唔知係唔係佢d成績未夠班,癈是浪費時間。求求其其問幾句洗走她。

loloyan 發表於 18-2-4 22:58
昨天int.完。小朋友出來話好簡單。自我介紹都唔洗。比幾條題目,選A.B,C, etc..
唔知係唔係佢d成績未夠班, ...

唔係㗎,佢哋第一次係咁㗎。到2nd先至搞好耐。
8-)

1st in 係語文測試。老師有叫我女自我介紹。應該個個唔同

1st in係人都有得in唔理成績架

姪女話中文 唔識答... 提到白骨精 出處仲有 某d四字詞 詩句 點解 講完我都唔識 自己真係冇好好學下四書五經 詩詞歌

Vickymouse 發表於 18-2-6 09:16
姪女話中文 唔識答... 提到白骨精 出處仲有 某d四字詞 詩句 點解 講完我都唔識:quiet ...

我女無講得好詳細,但有問莊子係咩家?的確無讀過四書五經真係唔會識。

回覆樓主

知不知道羅氏大約有多少學生入圍2nd in, 最後在面試中又收多少學生呢?(因為應有學位留給陸慶濤小學)