用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95校網統一派位
go

95校網統一派位

請問大家會點放乙2,3?自行時報田家炳
如果甲1乙1已經打算放田家炳,
次心水係王余家潔及梁潔華
超熱门的宣基,将天,將循,黄永樹又不敢揀,唔知点好,please help.

elbar    發表於 18-1-27 19:05

carriehome1206 發表於 18-1-26 14:19
請問大家會點放乙2,3?自行時報田家炳
如果甲1乙1已經打算放田家炳,
次心水係王余家潔及梁潔華
乙2,3人地點放唔重要,你自己點放先重要! 你了解咗幾多2,3線學校呢?,邊間你認為可接受呢咪放乙2,3囉!!至於你乙2心水,王余一定冇機會,粱小可能有,抽到就真係好好彩....

我是全職媽媽,我平日係好少接觸其他家長.
現在有一份小學概覽2017去了解下22間的學校,
請問有幾多2,3線學校?點定義係 2,3線? 自行收生時收生少就3線?請指教
另外東華三院王余家潔及梁潔華叩門時要不要111? 2個1見不見.請指教

carriehome1206 發表於 18-1-26 15:19
請問有幾多2,3線學校 ...

歷年家長選一,二,三線學校,速成班,去呢度睇自己爬文https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2815317&extra=page%3D1

回覆 wongtw 的帖子

delete 左你條LINK,我去不到了.THANKS

carriehome1206 發表於 18-1-26 15:19
請問有幾多2,3線學校 ...
上年叩門王余不用111都可以1st in, 有111應該會加少少分, 但唔係必需~