用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有無人收到男拔面試信?
go

請問有無人收到男拔面試信?

有無人收到信, 下個禮拜面試, 謝回覆

醒目開學勳章

你收到信?

2隻臭豬 發表於 18-1-26 01:02
有無人收到信, 下個禮拜面試, 謝回覆
有什麼特異功能嗎?

回覆 tabodaisy 的帖子

我仔學校有同學收到 , 真係得1個有信, 其他同學未有

回覆 ajfamily 的帖子

以我所知他無特異功能, 只係數學超勁及成績好, 其他比佢成績好的同學反而無收到信

2隻臭豬 發表於 18-1-26 11:30
回覆 ajfamily 的帖子

以我所知他無特異功能, 只係數學超勁及成績好, 其他比佢成績好的同學反而無收到信 ...
如果這星期收不到信,是否已沒機會了?

回覆樓主:

我諗大圍in那批會在新年後才出信吧。。上2年都係2月尾3月頭才in...會見幾百人的。

cmchang0927 發表於 18-1-28 00:56
我諗大圍in那批會在新年後才出信吧。。上2年都係2月尾3月頭才in...會見幾百人的。
...
現在收信的是特異功能嗎?

happyfamilybaby 發表於 18-1-29 15:01
現在收信的是特異功能嗎?

這個我不太清楚了。。

回覆 happyfamilybaby 的帖子

相信唔係,我校有特異功能或成績優異的,在十月尾已有offer,現在收通知去面試的,是有體藝活動但未算是非常突出。

lingling06 發表於 18-1-29 15:45

相信唔係,我校有特異功能或成績優異的,在十月尾已有offer,現在收通知去面 ...
邊間學校咁勁?  11月先截止, 10月尾已經有offer , 我仔同學肯定咩都無, 只靠成績及數學好, 暫時只有佢一個今個禮拜有得見

2隻臭豬 發表於 18-1-29 21:40
邊間學校咁勁?  11月先截止, 10月尾已經有offer , 我仔同學肯定咩都無, 只靠成績及數學好, 暫時只有佢一個 ...

同小區一個鄰居個仔踢足球特別勁,聖誕前已經知道被錄取。見佢唔肯話多點卑我地班媽咪們知,所以沒問。

lingling06 發表於 18-1-29 15:45

相信唔係,我校有特異功能或成績優異的,在十月尾已有offer,現在收通知去面 ...

9月中至10月尾已出一批

2隻臭豬 發表於 18-1-29 21:40
邊間學校咁勁?  11月先截止, 10月尾已經有offer , 我仔同學肯定咩都無, 只靠成績及數學好, 暫時只有佢一個 ...

11月截止嗰D係跳落公海,好采就有得now上岸。其實9-10月已有D小學校長薦咗批成績超好或者有特異功能過去,嗰度都已經好多人in咗。
8-)

anitawong21 發表於 18-1-29 22:53
11月截止嗰D係跳落公海,好采就有得now上岸。其實9-10月已有D小學校長薦咗批成績超好或者有特異功能過去, ...

對!由九月起一直都陸陸續續見,那些都是在成績/音樂/體育有好表現的學生。相信已經有20-30人有offers. 到大圍見個陣其實已經得返好少位

回覆 ccwong101 的帖子

梗可否估計剩低幾多位?