用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 SMC 到今年為止各位点睇?
go

SMC 到今年為止各位点睇?

各位好,想問一下意見,小女今年念K2,好學,主動,多言,會較大声一点說話,唔會怕去同黑人及白人對話,有礼,超愛好英文,英文可作一般的对答,但不及IS的小朋友流利,國語尚可对答,超級好動,但上堂好專心,興趣是多向性,但玩具係十分鐘左右就要找另一件,但認字還不是太好!
1)我想問,她選SMC or (TSL)好些,還是一般資助學校會好些呢?

2)我睇了不少SMC 的舊post, 以前不少人話它(中學部)是B5 的垃圾學校,而現在又有唔少人話它是B2a 的學校,我想知道SMC 在這幾年的不斷發展,好像有不錯的表現,同以前B5 的年代唔同左,咁到今天為止,會否選是升到B1 的水平嗎?

3)另外想問,想唔去外國念書的學生,是否不選SMC 小學會好些呢?因為出國要用太多錢了,無能力了!

真正冇錢人 發表於 18-1-25 20:14
各位好,想問一下意見,小女今年念K2,好學,主動,多言,會較大声一点說話,唔會怕去同黑人及白人對話,有 ...
借用d 网友口頭禪, 收咗先再去煩讀邊間啦...

回覆樓主

我仲以為smc 會全部升中tim

OmOm 發表於 18-3-10 11:01
我仲以為smc 會全部升中tim

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3601611&pid=46104685&fromuid=2356337