用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48 綱 統一派位點填
go

48 綱 統一派位點填 [複製鏈接]

如鐘情德兆和油基法,甲一填德兆,甲二基法,乙一德兆,乙二基法,乙三填二缐小學

可行嗎?

另外,乙部是否可填埋46綱?

2    0    0    1

Christypo 發表於 18-1-25 09:12
如鐘情德兆和油基法,甲一填德兆,甲二基法,乙一德兆,乙二基法,乙三填二缐小學

可行嗎?
乙二基法,唔好填喇.直接乙三二線補上去乙二. 乙二中基法機會係0.

可行嗎?
46綱有幾間比你填.唔係全部

可行嗎?

乙二油法,浪費了
你是48 ,乙部可以填46 網嘅11 間小學,但留意學位量

jkhn1234 發表於 18-1-25 20:54
乙二油法,浪費了
你是48 ,乙部可以填46 網嘅11 間小學,但留意學位量

二缐有咩學校好?

回覆 Christypo 的帖子

//48 綱 統一派位點填
48網 填表指南 2018
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3596407&fromuid=712366

//乙二基法
基法希望極微,就沒希望了。

//乙部是否可填埋46綱?
可以,不過留意學位數目。

//二缐有咩學校好?
參考上表。

2boba 發表於 18-1-27 05:58
回覆 Christypo 的帖子

//48 綱 統一派位點填

月基好 好少人提及 想問下學校情況有冇人知?有冇精英班 導修堂之類

ylchen 發表於 18-1-28 15:12
月基好 好少人提及 想問下學校情況有冇人知?有冇精英班 導修堂之類

4821 中華基督教會基法小學(月基法)

校舍比較細及舊,收兩小班,今年(2018/19)小班轉大班,無精英班,小一至小三普教中,兩測兩考。

詳細可以參考:
http://www.chsc.hk/psp2017/sch_detail.php?lang_id=2&sch_id=145&return_page=sch_list.php%3Flang_id%3D2%26search_mode%3D%26frmMode%3Dpagebreak%26district_id%3D7%26sort_id%3D-1

http://www.kfp.edu.hk/

‹ 上一主題|下一主題