用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 只靠某區田徑學界冠軍能入好些中學嗎
樓主: 彭書瑩
go

只靠某區田徑學界冠軍能入好些中學嗎   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-2-5 09:37
如果話討論教育話題, EK就好似大台咁, 一台獨大, 其它呢...... 前超版大頭仔早年都另起爐灶學人攪個討論區 ...
可能你地之前做得太多好人整慣晒懶人包, 個個出黎齋問就有晒資料, 連 search 都唔使做掛.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

Soundervolt 發表於 18-2-5 10:00
其實有用嘅資訊經過咁多年唔少都已經出現過,只要撳個search制已經可以搵到,除非某尐學校有任何變動,未 ...
我係 ek 搵有關我囡中學既討論, 搵到一堆想收藏都做唔到既帖............個堆係 ek 呢個版面前身時既討論黎.

真心想知一間學校咁多年有咩變化, 連 search 都唔做, 咪等收流料囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-2-5 12:19
我係 ek 搵有關我囡中學既討論, 搵到一堆想收藏都做唔到既帖............個堆係 ek 呢個版面前身時既討論黎 ...

如無意外, 大頭仔大女應該今年升中..... 下年佢又可以升呢, 以過來人身份教大家升中, 開多瓣搵錢了
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

wongtw 發表於 18-2-5 06:34
如果對港島聖若瑟書院有興趣,可以去問下,但不清楚學校有否收田徑生,朋友個仔4,5年前畢業,問過佢,學校 ...

但我嗰個係女女

hkpapa852 發表於 18-2-5 12:58
如無意外, 大頭仔大女應該今年升中..... 下年佢又可以升呢, 以過來人身份教大家升中, 開多瓣搵錢了 :happy ...

我係YWG 簡介會見到佢,但佢冇聽哂就走了
‹ 上一主題|下一主題