用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 F.4 第一次校內考試成績
樓主: qkhui
go

F.4 第一次校內考試成績 [複製鏈接]

回覆 mamee 的帖子

係, 我講PAPER 3, 聆聽+綜合. 老師話我仔PART 1 聆聽易串錯字. 叫佢要串多O的. 因其實大部份都唔係O的難字. PART 2老師反而話亞仔問題唔係太大.佢TAKE 到NOTES 同埋搵到要寫O既野寫文. 相對佢話分數佢唔太低. 作文仔都一定係選易的.

我仔同你仔應差不多. 我仔都成日話, 唔需要用好難O既字去作文. 除佐作文睇多O的GRAMMAR 之外, 其他都不會睇太多.但老師話. 你唔學多O的.噉想提升未難LO.你唔會只想KEEP 住好似依家噉.都想可以再進步.. 我仔英文全級2X/117. 老師覺得可以再好O的.

qkhui 發表於 18-3-9 14:43

係, 我講PAPER 3, 聆聽+綜合. 老師話我仔PART 1 聆聽易串錯字. 叫佢要串多O的. 因其實 ...
我仔可能真係似你仔,英文科係咁多年來最穩定。老師,當然覺得應該可以再好啲,事實都係,不過就靠考果個本人。我地見的是LS老師, 而LS分數不是最低那科,但排名係,所以下學期呢科應該最有機會進步。
我只係同阿仔講,目標係選修科多3分,呢個目標其實好reasonable.

係.我仔中學英文科真係最STABLE 的一科. 我都相信你仔同我仔係同一類學生..HA

選修科多3分即是什麼意思?

qkhui 發表於 18-3-12 11:26

係.我仔中學英文科真係最STABLE 的一科. 我都相信你仔同我仔係同一類學生..HA

2科選修科都係5x, 我叫佢下次每科拎多3分⋯完全小要求喇啩

明白
‹ 上一主題|下一主題