用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

DEL

DEL

littlesecret123 發表於 18-1-23 16:29
想問下如果搵AGENT搞升學大概幾錢?會唔會因地方而定?即係英國會貴D? 新西蘭會平D?
...

搵agent幫手報英國中學多數免費,其他國家就唔知喇!

英國的話會係你學費抽 10% 佣金,不論搵唔搵佢地,你畀嘅學費都一樣。紐西蘭唔知。

經agent 搵海外中學大學,你支付的費用是一樣,只是由學校付commission 給agent,你不用付費。只是有些agent 免費代辦簽證,有些收數百元服務費。

noel2010 發表於 18-1-23 18:29
經agent 搵海外中學大學,你支付的費用是一樣,只是由學校付commission 給agent,你不用付費。只是有些agen ...

Oic 明白哂

noel2010 發表於 18-1-23 18:29
經agent 搵海外中學大學,你支付的費用是一樣,只是由學校付commission 給agent,你不用付費。只是有些agen ...

上次某大agent話成功後要收錢,我之後無幫襯
服務唔掂

呀仔曾八到回來,agent 做他生意可以在該校收學費28% commission報酬。

回覆樓主:

commission咁高

RACHEL888 發表於 18-1-23 18:46
上次某大agent話成功後要收錢,我之後無幫襯
服務唔掂

邊間?

noel2010 發表於 18-1-23 19:15
呀仔曾八到回來,agent 做他生意可以在該校收學費28% commission報酬。

全年學費28%?

回覆 亮燈 的帖子

是呀,當年學校擴建宿舍,大量增加海外生,一定用這招吸引agent。

noel2010 發表於 18-1-23 19:15

咁多?想知邊間

noel2010 發表於 18-1-24 09:24
回覆 亮燈 的帖子

是呀,當年學校擴建宿舍,大量增加海外生,一定用這招吸引agent。 ...

好想知道系邊間agent同邊間學校。