用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 讀完嬰園in n班會否有幫助?
go

讀完嬰園in n班會否有幫助? [複製鏈接]

阿囡4月b 出年會入n班
4個月開始入託嬰兒園 想知幼兒園welcome讀過嬰園既小朋友嗎 thanks
   0    0    0    0

回覆 lazygirlaaa 的帖子

我女讀了一年育嬰院,之後報了6間N班,普通政府幼稚園有學卷果只,間間都收了,我覺得讀育嬰院比較獨立且自理能力相對好點,相對有幫助~

回覆樓主:

我覺得都要睇大細b,
我個個8月bb, 4個月開始讀,in左6間得2間offer

回覆樓主

12月B, N 超大,K 超細,in 3間N, 跨區果二間,1 waiting, 1 reject. 同區果間confirmed offer. 所以有冇offer 真係好睇你係大細B.

In K, 全部名幼,二間waiting, 其他全部reject. 不過interview 表現實在不錯,不過幾間in 果陣,老師都話細B 喎,讀書唔急啦 暗示明年再來.

不過經過嬰院訓練,顏色,大小,多少,長短,簡單指令完全冇難度。起碼playgroup 錢可以慳返。仲有自理能力一流.

我小朋友八個月大開始上嬰院.

我仔無讀, so far in 4間, 最心儀(有名氣)兩間都有offer...反而唔出名村屋的兩間都waiting..

回覆 lazygirlaaa 的帖子

一定有幫助, 因為日日都train緊, N班老師少咗担心, 收得開心, 但有些學校都係會排出世大細
‹ 上一主題|下一主題