用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 點解版主咁惡?
go

點解版主咁惡?

見有人考到小一, 好心想提下佢地, 該學校已有小一whatsapp群組咋。
大家咁幸運收到offer, 當然好開心, 想同其他家長交流下, 好平常之嘛。

點兇法?

算啦, 呢個版, 無咩意思再睇落去。
小一都考完啦, 都係走為上著~
反正大把人只讀不回.....想做下好心答, 反而俾人又封又鬧。

因為怕d人個個去晒whatsapp果度討論,影響呢度既點擊率以及廣告收入,所以但凡係同whatsapp有關既谷係度問都會第一時間被ban。其實唔止,只係貼一d關於Oh!爸媽網站既link都會被屏蔽。

回覆樓主

你自己有沒有望清楚?EK一早有置頂通告?

呢個世代, 仲有咁嘅mindset的管理層真係呀...........

se6b03 發表於 18-1-22 16:15
因為怕d人個個去晒whatsapp果度討論,影響呢度既點擊率以及廣告收入,所以但凡係同whatsapp有關既谷係度問 ...

除左SPC個post開左1x頁都冇ban架囉,偏心到呢....

回覆樓主

https://www.edu-kingdom.com//forum.php?mod=viewthread&tid=3561463

超級版主 醒目開學勳章

yianleen 發表於 18-1-22 15:59
見有人考到小一, 好心想提下佢地, 該學校已有小一whatsapp群組咋。
大家咁幸運收到offer, 當然好開心, 想同 ...
唔好意思,收到投訴所以要屏蔽,置頂有管理員通告

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2858064&extra=page%3D1

國務專員 發表於 14-7-17 19:16
鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
唵嘛呢叭咪吽
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

超級版主 醒目開學勳章

relaxd 發表於 18-1-22 16:25
除左SPC個post開左1x頁都冇ban架囉,偏心到呢....
版主抽查,舉報會優先處理,見到違規可以按舉報,謝謝
唵嘛呢叭咪吽

回覆樓主:

li個po可能好快又被舉報

超級版主 醒目開學勳章

已屏蔽,謝謝通知
唵嘛呢叭咪吽

回覆樓主