用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳仁濟醫院王華湘中學係band 幾?
go

將軍澳仁濟醫院王華湘中學係band 幾?  

如題,請問有無人知,謝謝。

回覆樓主

Band 2

學校自稱band 1
不過我覺得尼間在TKO算唔錯

pekovian 發表於 18-1-20 11:39
學校自稱band 1
不過我覺得尼間在TKO算唔錯

請問重有無其它在將軍澳中學的排名(即band 幾果d)

zone 發表於 18-1-20 11:40
請問重有無其它在將軍澳中學的排名(即band 幾果d)

坊間排名得啖笑
不如自己比較下心儀中學DSE成績,再去開放日感受下仲好,聽聽用家意見

區內band1學生大抽獎最後防綫,Band2學生首選!

用家意見,王華湘入到一定後悔所謂band 2,其他band2一定好過王華湘教學,要講有排講

39113911 發表於 18-2-5 09:05
用家意見,王華湘入到一定後悔所謂band 2,其他band2一定好過王華湘教學,要講有排講 ...

用家意見,王華湘入到一定後悔所謂band 2,其他band2一定好過王華湘教學,要講有排講 ...

願聞其詳

願聞其詳, 謝謝!

你用邊間band 2 同王華湘比?
如果同區就應該無啦!
正如將軍澳band 2生出到去仲係咪band 2 ?!

bb鼠 發表於 18-2-5 10:07
願聞其詳

唔會係派位前擾…

elbar 發表於 18-2-5 15:33
唔會係派位前擾…

所以咪想聽下佢點講

kwankwanchun 發表於 18-2-5 15:32
你用邊間band 2 同王華湘比?
如果同區就應該無啦!
正如將軍澳band 2生出到去仲係咪band 2 ?!
以成績計, 全九龍都無乜幾多間B2中學(應只有5間以內)可以同王華湘相比
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

bb鼠 發表於 18-2-5 15:42
所以咪想聽下佢點講
據我所知,因為區內band1位嚴重不足,而王華湘除四大B1外係區內亦算出名,應該有唔少band1生會派到去該校,而且目測過王華湘放學既學生亦好正常,問過一位去年派往該校學生,亦唔覺有問題,只係好多課外活動。

小黃豆B 發表於 18-2-5 16:41
據我所知,因為區內band1位嚴重不足,而王華湘除四大B1外係區內亦算出名,應該有唔少band1生會派到去該校, ...

好多學校都好多課外活動

hkpapa852 發表於 18-2-5 15:55
以成績計, 全九龍都無乜幾多間B2中學(應只有5間以內)可以同王華湘相比

係呀!我都有比較過。以成績來說band 2 真係搵唔到邊幾間有。

現用家意見,我當初同你地一樣用好多 時間手集資料聽簡介會也去 學校門口睇學生放學,當天派第一志願也開心到 無法形容, 以為執到支好籤, 之後後悔莫及, 如果可以畀我再揀 我一定唔會揀佢

39113911 發表於 18-2-5 17:27
現用家意見,我當初同你地一樣用好多 時間手集資料聽簡介會也去 學校門口睇學生放學,當天派第一志願也開心到 ...

可以講下有咩後悔嗎?因為太谷還是怎樣?

39113911 發表於 18-2-5 17:27
現用家意見,我當初同你地一樣用好多 時間手集資料聽簡介會也去 學校門口睇學生放學,當天派第一志願也開心到 ...

有咩原因令你咁失望?
你小朋友而家中一?