用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有感而發—幼稚園無校車真係認真諗清楚讀唔讀 ...
go

有感而發—幼稚園無校車真係認真諗清楚讀唔讀

話說日日返工逼巴士,都見到個媽帶住個細路女一齊逼過海。真心覺得好可憐。今日佢地又逼到巴士司機旁的位置。個細路唔知係病定暈車浪,結果勁嘔仲嘔落我隻鞋同其他乘客的鞋上.....真心覺得,何苦要個女幾歲人仔逼巴士,容咩易逼到65歲退休

(間學校不是神幼名幼,就算係,日日咁逼法真係好辛苦,唉)

回覆樓主

所以我沒有揀較遠的幼稚園,即使質素好都放棄

回覆樓主

我每天早上七時在港島東區某地鐵站都見到一位工人姐姐帶著一位KV應該是k1的小朋友乘地鐵......七......時....!!

坐校車好多時用既時間更長
我覺得仲慘
如果公共交通工具到學校附近既 有咩問題

jimjimjim 發表於 18-1-21 09:17
坐校車好多時用既時間更長
我覺得仲慘
如果公共交通工具到學校附近既 有咩問題 ...

逼沙甸魚咁逼喎!坐校車遠都唔係理想,但起碼唔駛聞人patpat,又可以舒服坐低同下隔離位傾計

回覆樓主

K真係有校車先好考慮,返學迫一次放學迫一次小朋友好辛苦又容易病

DengCK 發表於 18-1-19 09:01
話說日日返工逼巴士,都見到個媽帶住個細路女一齊逼過海。真心覺得好可憐。今日佢地又逼到巴士司機旁的位置 ...

返下午班都好d, 上午班真係驚驚

回覆樓主

住得遠,但小朋友又入到心儀幼稚園,我會揀讀下午班,起碼瞓夠先唔太趕時間地返學。

回覆樓主:

習慣而已,我唔同奶奶住,我bb由2個月開始,日日逼車,坐9個字車去奶奶度,放低比奶奶湊。 我又唔覺得K遠少少就會辛苦。

DengCK 發表於 18-1-21 11:01
逼沙甸魚咁逼喎!坐校車遠都唔係理想,但起碼唔駛聞人patpat,又可以舒服坐低同下隔離位傾計
...

agree.