用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問海濱方方全日k1好嗎?
go

請問海濱方方全日k1好嗎? [複製鏈接]

請問小朋友返得開心嗎?需要家長參與多唔多?全日同am學既野一樣嗎?下午有無野學?雙語班每日有幾多分鐘net?英文需唔需要外補?全日班流程係點可以分享一下嗎?thank 。
現在有海濱方方全日k1以及荃灣迦南上午班,未决定讀邊間好,希望有讀緊既媽媽可以分享一下
   0    0    0    0

現K1用家。
對家長要求算少既,一啲全校性既活動同常規跟功課囉。
AM同全日既內容一樣,之後就係午膳、午睡、做功課/玩。
NET唔清楚,不過方方整體學術係唔錯既。
睇你需要,全日VS半日本身都好唔同
再講方方收學費迦南唔收

梅夫人 發表於 18-1-20 23:17
現K1用家。
對家長要求算少既,一啲全校性既活動同常規跟功課囉。
AM同全日既內容一樣,之後就係午膳、午睡 ...

多謝你意見,主要係一間全日6千幾半日4千幾,一間半日百幾,實在唔知值唔值得咁多錢去讀,我比較想小朋友讀全日,但原來同am一樣下午無野學,好難諗

咁與同伴相處,自行進食,都係學習既一部分黎既...

同埋做埋功課回家,都幾好丫

梅夫人 發表於 18-1-24 11:54
咁與同伴相處,自行進食,都係學習既一部分黎既...

同埋做埋功課回家,都幾好丫 ...

我見n班排洗三次,英文25分鐘,午睡三個鐘,請問k班有唔同嗎?

K真係唔清楚,SORRY答唔到
‹ 上一主題|下一主題