用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問邊度多group/論壇有升小學嗰d資訊?
go

請問邊度多group/論壇有升小學嗰d資訊?

thx

醒目開學勳章 貢獻勳章

面書大把
恐龍家

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

面書d料......

小曳人 發表於 18-1-19 09:46
面書大把

有無好介紹?

醒目開學勳章 貢獻勳章

朱古力小b 發表於 18-1-19 10:06
有無好介紹?
我無入,隨便search都見到啦
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Charlotte_mom 發表於 18-1-19 10:05
面書d料......

比較上,感覺面書d人... 好似無咁認真,廢話較多

恐龍家

我都想知有無gp

pekovian 發表於 18-1-20 23:08
我都想知有無gp

呢度仲唔夠多?

monodad 發表於 18-1-21 00:33
呢度仲唔夠多?

如果有得分地區會好d

pekovian 發表於 18-1-22 13:30
如果有得分地區會好d
FB好多分區, 不過內容就...... 通常久不久就有人話開WhatsApp group, 跟住WhatsApp group就簡唔中會收正D"家長"話乜乜Sir/XX老師既升小面試班好掂......

2jkidsfather    發表於 18-4-8 21:44
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-1-22 14:42
FB好多分區, 不過內容就...... 通常久不久就有人話開WhatsApp group, 跟住WhatsApp group就簡唔中會收正D" ...
宜家D group 真係開得好濫! 有2nd in. 都話要開group, 好似當正已有offer咁. 除咗面試班收料或收生, 真係諗唔到有咩人會有興趣入group!?

ok3 發表於 18-1-22 15:57
宜家D group 真係開得好濫! 有2nd in. 都話要開group, 好似當正已有offer咁. 除咗面試班收料或收生 ...
其實不少Group都係某一班人開..... 點解?

唔駛劃公仔劃出腸
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-1-22 14:42
FB好多分區, 不過內容就...... 通常久不久就有人話開WhatsApp group, 跟住WhatsApp group就簡唔中會收正D" ...

係呀,好多都係賣廣告,問心ek算唔錯,多前輩肯分享。但我諗如果可以好似bk咁有d分區媽媽會,大家討論同一校網,好似集中d,不過都係好理想咁幻想下啫

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-1-22 16:01
其實不少Group都係某一班人開..... 點解?

唔駛劃公仔劃出腸
係一條龍式開晒咁多區, 之後就搵人做版主, 有 D 我又認得出係 EK 人, 係呢度索完料就返去報料, 搞搞下自己又開個 GP 拉人走.

係個 D GP 我真係見識過有人教人計分...........但計分方式.........完全唔識, 仲係用緊 AL 個種計法去同人講, A 幾多分, B 幾多分, 我一野插爆轉左 DSE 都好多年啵~~~

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

教育王國還不夠多?看過好幾個朋友分享的facebook gp,不少都是「流流地」,打的內容似是而非

hohoho888    發表於 18-4-11 13:03