用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思帝堡城K1 揮手區
樓主: charis02
go

啟思帝堡城K1 揮手區 [複製鏈接]

baby668 發表於 19-1-21 21:05
想請問呂郭碧鳳同帝堡城啟思兩間大家會點揀?

呂郭碧鳳 offer AM, 帝堡城啟思offer PM

我唔知呂郭xx既賣點係?
但啟思就唔係比較學術既學校,主要培養小朋友閱讀既興趣,有英文堂既,k1 唔係個個星期有功課,通常在課堂會有畫下線呀 同識數練習。 happy school。

或者你都可考慮下近唔近屋企方便接送 因為啟思校車費都唔平。

charis02 發表於 19-1-21 21:05
老師同姐姐都好好, 呢個唔駛擔心我覺得。
但如果你要既係好學術性既學校 啟思唔係。
你要考慮清楚(emoji) ...

其實想返am多

charis02 發表於 19-1-21 21:10
我唔知呂郭xx既賣點係?
但啟思就唔係比較學術既學校,主要培養小朋友閱讀既興趣,有英文堂既,k1 唔係個 ...

結果都係報咗啟思, 因為今日去呂郭碧鳳退學, 見到學校開放日, 啲小朋友同啲家長嘅質素真係 , 即刻毫不猶豫馬上辦退學手術

baby668 發表於 19-1-26 16:50
結果都係報咗啟思, 因為今日去呂郭碧鳳退學, 見到學校開放日, 啲小朋友同啲家長嘅質素真係  ,  ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

charis02 發表於 19-1-21 20:53
我仔由n班讀到現在k1
我覺得好好呀 返學好開心 老師都好好呀。
睇下你想要d咩。

Hi ! 請問啟思n 上k 算唔算有直升? 小朋友今年啟思n ; 是否多數都會收返原n 班的學生?

Cman0529 發表於 19-2-20 18:55
Hi ! 請問啟思n 上k 算唔算有直升? 小朋友今年啟思n ; 是否多數都會收返原n 班的學生?
我讀緊啟思N, 啟思11月有出通告問會唔會讀返K1, 如填會,咁啟思會有一天進行評估,評估合格就可升K1. 我問過幾個家長都有得升K1.

jasoncwm 發表於 19-4-9 17:52
我讀緊啟思N, 啟思11月有出通告問會唔會讀返K1, 如填會,咁啟思會有一天進行評估,評估合格就可升K1. 我 ...

多謝解答

jasoncwm 發表於 19-4-9 17:52
我讀緊啟思N, 啟思11月有出通告問會唔會讀返K1, 如填會,咁啟思會有一天進行評估,評估合格就可升K1. 我 ...

想問問你覺得啓思n 感覺如何?
我仔9 月入讀了

Cman0529 發表於 19-4-9 17:55
想問問你覺得啓思n 感覺如何?
我仔9 月入讀了
我個人覺得啟思都唔錯,活動多,老師有耐性,小朋友開心,住付近又多同學仔同老師,落樓成日撞見。不過我老婆話啟思太多門面做,無幫小朋友戒片喎。阿女本身唔太聽話,嫲嫲又成日話不如去讀全日。來年轉去明愛讀全日。
要彈的話我就覺得啟思係上下午班,加上活動多,老師上下午直剷會比較累。另外就係學校地方唔算大,收生都收得多,環境比較迫。如果流感高峰期,窗又細,只靠個1-2部抽氣扇都幾難令空氣流通。小朋友易互相傳染。
‹ 上一主題|下一主題