用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 內地生來港讀Bachelor Degree
go

內地生來港讀Bachelor Degree [複製鏈接]

唔係話而家各大学都有好多中国学生嗎?唔似好难喎……

就算而家係外国U, 学PTH比学英文更容易

kwunpa 發表於 18-1-19 17:39
成績唔好的大陸生可以在香港讀副學士,很多這類學生。
香港学生讀副学士已係燒銀紙……大陸学生咪仲更加貴?讀左升唔到degree咪……何必呢?

poonseelai 發表於 18-1-19 19:53
據知內地生本地大學畢業可留下工作一年,曾聽過2年副學士,4年大學加1年工作,共7年,可申請做香港人,唔 ...
而家申請做港人好咩?港豬嘛……都唔係特别矜貴~

poonseelai 發表於 18-1-19 20:34
唔係太差掛,每天單程証quota而家用突哂

单程證果d......另-类别啩……中港司机、工人番去娶老婆……四五十歲娶个廿靚……果种?另一極端,好有錢,住豪宅,讀私校……如果夾係中间果d要隻身係HK打滚……無乜著数吧~
‹ 上一主題|下一主題