用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC vs Zenith vs meifoo york?
go

SJC vs Zenith vs meifoo york? [複製鏈接]

大家會選邊間?
   0    0    0    0

回覆 joey.nicolette 的帖子

你是否都係18-19 K1? 我仔都考到SJC,但都考慮緊讀唔讀!

我仔仔N班讀過Zenith, 第二年我幫佢轉左去SJC repect N班。
我個人覺得SJC好D, 尤其係英文既語境。
師生比例都好D, 一班26-28人, 有兩個班主任, 一個NET, 一個本地老師, 重有一個助教。
不過, N同K係完全兩回事黎!

corn819 發表於 18-1-23 14:57
我仔仔N班讀過Zenith, 第二年我幫佢轉左去SJC repect N班。
師生比 ...

請問N同K點解係2回事?N是怎樣的?(emoji)(emoji)

corn819 發表於 18-1-23 14:57
師生比 ...

姐係k唔好?

joey.nicolette 發表於 18-1-25 01:23
姐係k唔好?
唔係K唔好, so far我覺得學校好好。只係N班係Happy School, 返學只係玩, 無咩功課。
但一上K1, 即刻變左係相當谷既學校。

點谷法?
一日有2-3樣功課, 星期五會有多幾樣
一年三次assessment, 雖然話唔叫考試, 只係評估
但評估前都會有範圍比你溫習

K1開始要寫字, K2開始要默書
書本跳級係等閒

如果你係想搵一間谷K, 咁就岩晒。

corn819 發表於 18-1-25 16:20
唔係K唔好, so far我覺得學校好好。只係N班係Happy School, 返學只係玩, 無咩功課。
但一上K1, 即刻變左係 ...
請問你小朋友係報全日報定上下就班呀
‹ 上一主題|下一主題