用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 tutor time playgroup yeun long 元朗多多
go

tutor time playgroup yeun long 元朗多多 [複製鏈接]

I am going to send my daughter to TT playgroup in yeun long campus. And I heard of many good comments about TT but other campus only. I wanna ask any differences between yeun long one and other campus?etc. teachers, facility.....
   1    0    0    0

回覆樓主

囡囡讀過Dorset同Yoho TT.
兩間嘅師資/課程無異,Yoho校舍設施較新,等候區範圍比Dorset大,家長可以坐住等接放學,唔洗爭櫈仔.
新開時學生人數較少,1對5-6個小朋友,校長老師同admin都好nice會同家長social下傾下計. 不過,Yoho冇outdoor playground, Dorset有但唔係太多機會出去。

sheepmeimei 發表於 18-1-16 10:18
兩間嘅師資/課程無異,Yoho校舍設施較新,等候區範圍比Dorset大,家長可以坐住 ...

Thx a lots
另外我想問問 除了TT外
例如我去幫囡囡報德望playgroup
會否增加佢入德望K1 機會?

yipchi23 發表於 18-1-16 12:45
Thx a lots

Good Hope是由K1開始,沒有playgroup和PN.
有playgroup的幼稚園不多,我只知小部份 e.g. Anfield/ York/ Funful/ Zenith/ Little Habs/ Art plus/ Victoria/ Pebbles/ Cannan/ Man Sang/ Ming Wai.
讀完考PN會有幫助,起碼熟悉個環境肯入去面試。

yipchi23 發表於 18-1-16 12:45
Thx a lots

請問邊度有德望playgroup?

sheepmeimei 發表於 18-1-16 10:18
兩間嘅師資/課程無異,Yoho校舍設施較新,等候區範圍比Dorset大,家長可以坐住 ...

請問多多係點報名?我見佢網站無
係咪一期期兩個月兩個月咁報?
另外想問下上課日子是平日還是星期六?
謝謝!

sheepmeimei 發表於 18-1-16 14:49

Good Hope是由K1開始,沒有playgroup和PN.

Ming wai pg都冇左了

Stephen0213 發表於 18-4-2 00:32
請問多多係點報名?我見佢網站無
係咪一期期兩個月兩個月咁報?
另外想問下上課日子是平日還是星期六?

但想點上都得。一星期一日到七日都得。

佢一定要你參觀左先報得。所以約時間參觀左先。

我地之前返過沙福道campus.

MissPuffs 發表於 18-4-2 15:47
但想點上都得。一星期一日到七日都得。

佢一定要你參觀左先報得。所以約時間參觀左先。

Thank you very much!
‹ 上一主題|下一主題