用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 酒店入住年齡
go

酒店入住年齡

請問各位倫敦酒店15歲可唔可以自己一個check in 入住呢?

暈媽 發表於 18-1-12 17:46
請問各位倫敦酒店15歲可唔可以自己一個check in 入住呢?

剛剛幫囡囡訂左倫敦酒店, 條款寫住check in 人要夠18歲,吾知是否真的執行

Macau媽媽 發表於 18-1-12 22:15
剛剛幫囡囡訂左倫敦酒店, 條款寫住check in 人要夠18歲,吾知是否真的執行
你可以家長身份或英國監護人身份send 定email 給酒店通知一聲,留定聯絡電話給酒店。呀仔under 15都常在倫敦住酒店,他話full payment 又有credit card 做deposit, 未試過唔比。
Year 11考完GCSE 那年,4個同學去日本十幾日,住迪士尼酒店,又去北京,然後又來香港住半島酒店,從未比人留難過。

Check 多數要 18 歲,少數係 16 歲。如果唔介意,可以住 YHA,會寬限少 d。

不過我之前睇過一個網頁分享,如果提前 send email 通知聲,授權同意仔女自行 check in,留低你同 UK 監護人聯絡,畀曬 full payment、有 credit card 等,應該冇問題。

noel2010 發表於 18-1-12 23:28
你可以家長身份或英國監護人身份send 定email 給酒店通知一聲,留定聯絡電話給酒店。呀仔under 15都常在倫 ...

我囡囡夠18歲,是用我的信用咭訂,我註名入住是我囡囡及她的朋友

回覆樓主

明白了,唔該哂大家(emoji)