用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英國文化協會學前幼兒班play group!
go

英國文化協會學前幼兒班play group!

Stage one :上13堂,一個學期2個月,學費7200一期(3600*2) for 12-18個月bb
Stage two: 上20堂,一個學期2個月,學費11000一期(5500*2)for 19-24個月bb
Stage three/pre n, 上13堂,一個學期2個月,學費7200一學期(3600*2) for 25-36個月bb
請問家長們你地小朋友有無上過呀?
可否分享經驗?
其實bb上play group 對遲d考k1 有用嗎?

Thx

我仔仔現剛剛10個月大

回覆 Ling1018 的帖子

係唔係stay n play?

SUKIT 發表於 18-1-8 23:55
回覆 Ling1018 的帖子

係唔係stay n play?

可以咁講

Ling1018 發表於 18-1-8 22:46
Stage one :上13堂,一個學期2個月,學費7200一期(3600*2) for 12-18個月bb
Stage two: 上20堂,一個學期2 ...

我覺得唔上playgroup都考到k。不過最唔使花心思就係上playgroup,睇你想花心思自己教定俾錢人哋教你點教。

hapiangel 發表於 18-1-14 15:56
我覺得唔上playgroup都考到k。不過最唔使花心思就係上playgroup,睇你想花心思自己教定俾錢人哋教你點教。 ...

絕對認同,只不過自己係新手媽媽,怕俾唔到最好的教育俾小朋友,以前我的年代唔興play group。。。

Ling1018 發表於 18-1-14 16:30
絕對認同,只不過自己係新手媽媽,怕俾唔到最好的教育俾小朋友,以前我的年代唔興play group。。。

...

你想俾咩教育小朋友?我都係新手媽媽,小朋友大你個仔半歲。細b冇上過playgroup報兩間幼稚園都有am offer.
自理:bb 9個月開始我用餐具preload 俾佢自己食,一歲我就教佢自己用餐具,而家佢自己食完一餐。另外,由佢識爬開始我就教佢瞓覺前執玩具入玩具箱,日日如是,而家佢每晚瞓前,我話:「執玩具。」佢就會自己執,當然仲要從旁指點吓,有時會執執吓拎第二件玩具出黎玩。
大肌肉:由佢可以自己扶住嘢企,我就帶佢去playroom/落公園爬樓梯。
小肌肉:選玩具我都係選益智玩具,可以訓練小肌肉果啲。
同埋由佢好細個開始我已經日日拎故仔書讀俾佢聽。
不過,如果你想佢學其他外語,或者就真係要搵人教。我自己諗諗住佢兩歲讀n班先學英文,日日學有連貫啲,一星期一堂大人都學得唔好啦,更何況bb!

回覆樓主

想問下有冇試堂架?

放心,個K 應該收生不足。今年嚟講你肯去就應該考到。佢 interview 又會打嚟 confirm 你去唔去,出完offer 封信就話你唔覆個位會冇咗,但又會打嚟睇下你係咪真係唔讀。

lollylolly 發表於 18-1-14 21:38
想問下有冇試堂架?

無試堂架

hapiangel 發表於 18-1-14 17:02
你想俾咩教育小朋友?我都係新手媽媽,小朋友大你個仔半歲。細b冇上過playgroup報兩間幼稚園都有am offer. ...

媽媽你真係好叻,咁有心機同時間教育小朋友,真佩服,等我都參考一下。謝謝回覆:)

yiqiyihui 發表於 18-1-15 15:46
放心,個K 應該收生不足。今年嚟講你肯去就應該考到。佢 interview 又會打嚟 confirm 你去唔去,出完offer  ...

我一定唔會考果間k, 太貴啦