用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無仔女Feb2018去Monash U升學?
樓主: bonnie-chan
go

有無仔女Feb2018去Monash U升學?

Macusmama 發表於 18-1-30 11:05
LAN 線,即係咩?每間房有個電話上網插頭嗎?

Hall 有voip phone. LAN 線connect 電腦到 campus network. 應比wifi 快。
Brilix

brilix 發表於 18-1-30 11:58
Hall 有voip phone. LAN 線connect 電腦到 campus network. 應比wifi 快。
THX

你小孩未走嗎?
那可以約出來見下面...他們可以CONTACT下...

Macus Ma Ma

brilix 發表於 18-1-30 11:58
問左了,住HOWITT HALL
Macus Ma Ma

Macusmama 發表於 18-1-26 17:10
你們仔女而家係HK?是嗎?可以大家介紹下,出來見下面都可以呀...到時係CAMPUS 見面有個照應.我女兒也知知地當 ...

囝囝下星期三飛,淨返的時間不多,而且安排了不同的活動和聚餐,相信較難夾時間出來見面,謝謝你的好意!

可以建立一個MU家長的群組,如closed MU parents group,不過,我唔識如何在Facebook開group。
又或者簡單D,開個家長whatsapp group

大家有何意見?

bonnie-chan 發表於 18-1-31 22:34
囝囝下星期三飛,淨返的時間不多,而且安排了不同的活動和聚餐,相信較難夾時間出來見面,謝謝你的好意!
...
我女係6/2回去..,不要係FB 傾,太公開了...WETCHAT OR WHATSAPP傾好D

Macus Ma Ma

Macusmama 發表於 18-2-1 09:29
我女係6/2回去..,不要係FB 傾,太公開了...WETCHAT OR WHATSAPP傾好D
好的,我們Whatsapp傾,pls check PM

bonnie-chan 發表於 18-2-5 21:53
好的,我們Whatsapp傾,pls check PM
我女兒今晚飛了...回校辦理手續,同MOVE 入宿舍..佢話好像有PARTY搞...

Macus Ma Ma

Macusmama 發表於 18-2-6 09:27
我女兒今晚飛了...回校辦理手續,同MOVE 入宿舍..佢話好像有PARTY搞...
嘩,有party,正!!
我們今天到埗了,學校的接機服務很好,一出機場,便有專人接機,直送去我們在學校附近的酒店。

通宵機很累,明天才去學校逛逛

brima 發表於 18-1-10 18:10
我囝都係2月去,但係Clayton campus. 會住係學校宿舍
Please check PM

brilix 發表於 18-1-24 12:20
她住那宿舍? 記住带LAN 缐, 因上綱較快。2月中有許多MRS induction program

Macusmama 發表於 18-2-6 09:27

YES...THX ALL
Macus Ma Ma

bonnie-chan 發表於 18-1-31 22:34
...
請加我入whatsapp好嗎? pm u :)

mummum119 發表於 18-2-24 12:01
請加我入whatsapp好嗎? pm u :)