用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 浸信會天虹小學用家?
樓主: cdleep
go

浸信會天虹小學用家? [複製鏈接]

laoqiu 發表於 18-5-22 16:01
回覆 cdleep 的帖子

小女是天虹一年級學生。功課少且大部分都是在校做完。中英數都有網上練習可做,完成後 ...

你好,請問現家小女讀得如何?轉左校長分別大嘛?

朱校長年代的學生應開始升中了, 好想知升B1,2,3的%

我小朋友不是讀天虹小學,但現任校長馮校長是小朋友之前小學的副校長。我想share下馮校長是一個超有愛心,對教學栽培小朋友有熱誠 ,佢令學生可以在開心愉快嘅學習環境下學習。他不會只重視成績,對小朋友的全人身心靈發展非常關心。所以有佢做校長係天虹小學的福氣!佢哋在Facebook 有個page 浸信會天虹小學,你哋可以上去睇下。

回覆 EPB 的帖子

請問知唔知道天虹校風如何?  老師有耐性嗎? Thanks!

NeoMom 發表於 20-1-13 10:47
朱校長年代的學生應開始升中了, 好想知升B1,2,3的%

天虹網頁有最近三年獲派中學名單

小六升中資訊
https://www.rainbow.edu.hk/小六升中資訊/

https://www.rainbow.edu.hk/wp-content/uploads/2020/07/升中資訊20200707.jpg

回覆 suica.kristy 的帖子

我囡不是在天虹小學讀,但是現任馮校長是囡在救恩小學時的副校,他非常好,好開明,好貼地,家長同學都好喜歡他。我前排見到天虹小學在Facebook 有post, 亦見到囡之前在救恩有教過佢嘅老師現在響天虹教。佢哋都係非常有愛心和耐性的老師,教得囡非常好,囡也很喜歡佢哋。

回覆 EPB 的帖子

謝謝回覆!
‹ 上一主題|下一主題