用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Premier Inn, Airbnb及酒店
go

Premier Inn, Airbnb及酒店 [複製鏈接]

請問一下over16男仔可以自己check in嗎?因為 guardians 住London,Exeat 不想去咁遠,車程要4個幾鐘,未計等車時間。
   0    0    0    0

可以,呀仔和同學都試過一齊住酒店。

呀仔一次响倫敦一次响劍橋都係自己check in 入住酒店的

yfchanMa 發表於 18-1-7 20:58
呀仔一次响倫敦一次响劍橋都係自己check in 入住酒店的
當時over 16 but under 18?

如果已付清房費,Check in時候喺咪都要比deposit 或credit card

我直接email酒店問清楚,同時講明小朋友唔會出示訂房嘅信用卡。

有Airbnb 屋主話under18要收supervision surcharges 。

jj100c 發表於 18-1-7 18:40
請問一下over16男仔可以自己check in嗎?因為 guardians 住London,Exeat 不想去咁遠,車程要4個幾鐘,未計 ...

Premier Inn 16 歲或以上就可以自己 check in 入住。其他的酒店及 B & B,,個別的 policy 不一樣,最好好似 etoile 咁講,同佢地先 check 清楚。

回覆樓主:

inn平均要$600晚不平,有否問學校介紹附近guardians?

Year 11 那年 Exeat, 他們幾個同學在敦倫book 咗£4xx 一晚房,我以為一間房幾個同學住,點知係兩個同學一間房,book 咗幾間房。原來他同學話跟屋企人旅行都住五星酒店,所以book 五星酒店,問少一句就被他們激死。

回覆 noel2010 的帖子

無錯,真係要問清楚。上年,我老公幫朋友book左倫敦就腳4星洒店.佢個仔一入到去就話咁ge酒店點住.

英國酒店喺又細又貴,唔好expect好似澳門咁。我上次去住premier inn都好舒服,一張雙人床+單人床,都好寛又。亞仔附近都有premier inn,行路10min 左右。如果搵host family 就要50鎊一晚,差不多。
‹ 上一主題|下一主題