用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問有沒有Think 的用家?
樓主: KumamonJ
go

請問有沒有Think 的用家? [複製鏈接]

何B仔Adrian 發表於 18-2-2 12:07
英文絕對冇問題, overall程度尚可, 不境低小術性要求不太高, 主要培養對學習既態度, 對知識好奇探索, 要求 ...
thanks a lot, 我其實不太明白中學先IGCSE, 跟住IBDP, 而不直接IB MYP, IBDP??

回覆 JuliaCKL 的帖子

你好,你地依嘎仲返緊Think嗎?我現在考慮Think 插班Y1, 20萬應該是可返還。想聽聽你點評價Think?老師點?功課點?小朋友鍾唔鍾意?多謝!

JuliaCKL 發表於 18-1-23 23:33
我仔仔Year 3, 功課好少,星期五多少少,少抄寫,多揾資料,創作嘅功課。

20萬,應該係6年後可以攞得返, ...

請問知不知道如果讀think全英文班幼稚園畢業的小朋友是否有考到其他國際學校?

gracelan 發表於 18-10-2 11:29
回覆 JuliaCKL 的帖子

你好,你地依嘎仲返緊Think嗎?我現在考慮Think 插班Y1, 20萬應該是可返還。想聽聽 ...

學校好適合我小朋友,中文間中有寫生字,不過每個詞語都係寫3次咋,會有默書,默書都係十幾個詞語/幾句句子。
功課唔多,好多時都無功課,英文每星期要做閲讀報告,不過老師唔會吹交功課,無交都無人話。
我仔好鍾意間學校,因為少人,所以同隔離班都會一齊玩。

junlymom 發表於 18-10-12 20:37
請問知不知道如果讀think全英文班幼稚園畢業的小朋友是否有考到其他國際學校?
...

Sorry, 我仔唔係讀think 嘅幼稚園,所以我唔知佢哋會升咩is

JuliaCKL 發表於 18-11-2 03:17
學校好適合我小朋友,中文間中有寫生字,不過每個詞語都係寫3次咋,會有默書,默書都係十幾個詞語/幾句句 ...
Thanks for your sharing. What do you think about the quality of teachers? Do they offer a lot of help to the students who are falling behind (my concern is the Chinese)? I really like the fact that its a small school and everyone seems so closely connected...and the little homework policy is just unbeatable....what do you think about the school? How much do you like it?

回覆 Chowandwoo 的帖子

其實好多學校, 如ESF foundation schools 都係初中行IGCSE, 高中先行IBDP

KumamonJ 發表於 18-1-4 18:39
如提…

今日出左新聞,好似話think無牌經營?(有錯請指正),學生要停課喎

回覆 adios 的帖子

睇左新聞,停課係長沙灣校舍(中學+高小)。我仔2016年讀Think N班,果時校長好開心咁話think會有中學,但從未提過是和崇正合作。
小學一直在九龍塘,是持私立學校牌照,上年去open day都無聽過話去長沙灣上堂。我諗Think 小學家長會比較淸楚呢個部分。
‹ 上一主題|下一主題