用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65校網
樓主: chriskaan
go

65校網 [複製鏈接]

T.J.K 發表於 19-2-1 10:13
回覆 Anpanmanmami 的帖子

官網講到明111優先慮...但當然你仔女叻架話另計啦..

簡介會校長講明唔會全in,跟protfolio簡人in,唔需要有111,但希望有一個1,咁覺得係咪需要111或一個1就自己衡量,曾經有111連in都冇得in

T.J.K 發表於 19-2-1 10:13
回覆 kevin123456 的帖子

師兄有排名?可唔可以分享一下?

https://www.bookofschool.com/school/controller/getHitSchoolReport?categoryid=1&schoolyear=2018&poaschoolnet=65

回覆 minichopper 的帖子

我重以為津校都唔收portfolio

回覆樓主:

我仔仔明年先升小一,諗住睇下個校網真系唔多掂,請問你們甲一,二,三會点揀

回覆 minichopper 的帖子

當然明白 , 我朋友做其他津校老師 , 佢地叩門多數只收私幼 , 因為學術一定強 , 同家長一定會再加外補 , 基本中數已有小一程度 , 英文有D達小三程度 , 做老師的可以顧少個 , 叻的學生仲可以幫手教下D成績唔太好的學生...!!

回覆樓主:

點解冇人講亞斯理衛理小學?呢間係咪寶校?

回覆 tinglokruby 的帖子

個人唔太確定,但傳聞中佢係。但又有D人話佢只不過係happy school,
唔太理成績。

回覆 tinglokruby 的帖子

係..  65 3寶是: 林炳炎, 亞斯理, 許大同

回覆樓主:

最近有媒體訪問校長,睇過內容又覺得唔太差喎!我囡成績麻麻,但因搬屋要轉校,呢間好似讀書壓力冇咁大,比較偏向happy school,所以想了解多d
‹ 上一主題|下一主題